Αγρότες: Πανελλαδική κινητοποίηση με τρακτέρ
Πανελλαδική κινητοποίηση με τρακτέρ σε όλες τις περιοχές της χώρας ετοιμάζουν οι αγρότες την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.

Πανελλαδική κινητοποίηση με τρακτέρ σε όλες τις περιοχές της χώρας που καλλιεργούν μήλα, κάστανα, καρύδια, αμύγδαλα, ετοιμάζουν οι αγρότες την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.
Αυτό αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη, που έγινε στην Αγιά Λάρισας για τις δενδρώδεις καλλιέργειες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της ίδιας σύσκεψης αποφασίστηκε ομόφωνα Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ Λάρισας την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 9.30 το πρωί.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αφορούν σε όλες τις καλλιέργειες, όπως το υψηλό κόστος παραγωγής, σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα.
Η Πανελλαδική Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων, Συνεταιρισμών, αγροτών από περιοχές της χώρας που καλλιεργούν μήλα, κάστανα, αμύγδαλα, καρύδια κλπ.
Η συμμετοχή, σύμφωνα με τους αγρότες, είναι ενδεικτική του μεγέθους των προβλημάτων αλλά και της αποφασιστικότητας για ανυποχώρητο αγώνα ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
«Μόνο η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος μας», σημείωσαν οι αγρότες, «για κατώτερες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής μπορούν να διασφαλίσουν εισόδημα διαβίωσης στους αγρότες αλλά και σταμάτημα της αισχρής κερδοσκοπίας σε βάρος των καταναλωτών και αγροτών».