«Ακούρευτη» θα επιστραφεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Οι περισσότεροι από 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες τελικά θα επιστρέψουν από τα περίπου 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ που χορηγήθηκαν τα 3 δισ. ευρώ

«Ακούρευτη» θα επιστραφεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Ιδέα ήταν και πάει το ενδεχόμενο να μην επιστραφεί κανένα μέρος της Επιστρεπτεας Προκαταβολης, καθώς τα δημοσιονομικά της χώρας δεν επιτρέπουν επιπλέον παρέμβαση, στο ήδη κουρεμένο κατά 75% ποσό της Επιστρεπτέας.

Οι περισσότεροι από 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες τελικά θα επιστρέψουν από τα περίπου 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ που χορηγήθηκαν, τα 3 δισ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 5,3 δισ. ευρώ θα είναι μη επιστρεπτέα επιχορήγηση.

Η απόφαση που θα πρέπει να πάρουν έως το τέλος του Μαρτίου είναι ένα θα επιστρέψουν εφάπαξ το ποσό που τους αναλογεί προκειμένου να λάβουν έξτρα έκπτωση 15% ή θα επιλέξουν αποπληρωμή σε έως 60 μηνιαίες δόσεις από τον Ιούνιο.

Αυτό προϋποθέτει έως τότε η ΑΑΔΕ να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία εκκαθάρισης των ποσών που αναλογούν σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία και επιχείρηση. Με την έκδοση των εκκαθαριστικών τα οποία θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr στην επιλογή «myAADE/ ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/ Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή», θα ενημερωθούν όλοι για το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος. Αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν ένα εύλογο περιθώριο να αποφασίσουν εάν επιλέγουν να αποπληρωθούν εφάπαξ τα οφειλόμενα και να κερδίσουν μεγαλύτερη έκπτωση (συνολικά έως και 80%) ή θα επιλέξουν την τμηματική αποπληρωμή του ποσού σε βάθος χρόνου έως και 5 ετών, μέχρι το τέλος του 2026.

Οι επιχειρήσεις που επωφελήθηκαν του μέτρου και έχουν τηρήσει τη ρήτρα περί διατήρησης θέσεων εργασίας τελικά θα επιστρέψουν από τα περίπου 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ που χορηγήθηκαν, τα 3 δισ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 5,3 δισ. ευρώ θα είναι μη επιστρεπτέα επιχορήγηση. 

Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr