Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Σε τροχιά μπαίνει μια από τις βασικές ενισχύσεις στην ενεργειακή ακρίβεια.

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Σε τροχιά μπαίνει μια από τις βασικές ενισχύσεις στην ενεργειακή ακρίβεια. Tο επίδομα θέρμανσης, του οποίου η πλατφόρμα αιτήσεων θα ανοίξει, με βάση πληροφορίες, το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Με βάση όσα ίσχυσαν και πέρυσι, καθώς θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο, οι πληρωμές θα γίνουν σε τρεις φάσεις, στις αρχές Δεκεμβρίου, το Φεβρουάριο και τον Απρίλιο με τους παλιούς δικαιούχους να περνάνε πρώτοι από το ταμείο και να παίρνουν σειρά λίγο μετά τα Χριστούγεννα οι νέοι.

Το ύψος του ποσού που θα διατεθεί ανέρχεται στα 237 εκατ. ευρώ και θα δοθεί σε πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά, με τα 189 εκατ. να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των νοικοκυριών έως το τέλος του έτους.

Το ύψος ενίσχυσης παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι δηλαδή στα 350 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με βαθμοημέρες. Δηλαδή, σύμφωνα με το σύστημα υπολογισμού του επιδόματος, το οποίο ισχύει ήδη από την χειμερινή περίοδο 2020-2021, το ποσό της βάσης υπολογισμού θα πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή επιδότησης, ονομαζόμενο “συντελεστή βαθμοημέρας”.

Millet gazetesi logo
© 2023 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr