Γάζα: Οργή για τους τραυματίες που σκοτώνονται στα νοσοκομεία

Η αντίδραση του ΟΗΕ για τις επιθέσεις που συνεχίζονται σε όσα νοσοκομεία λειτουργικά έχουν απομείνει στην Γάζα.

Γάζα: Οργή για τους τραυματίες που σκοτώνονται στα νοσοκομεία

Οργή αλλά και δυσπιστία για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της Γάζας εκφράζουν οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών. Όπως αναφέρουν, οι τραυματισμένοι δεν έχουν ούτε τις βασικές προμήθειες, ενώ την ίδια ώρα τα παιδιά που αναρρώνουν από τα σοβαρά τραύματά τους, σκοτώνονται στην σύγκρουση που συνεχίζει να μαίνεται.

Τα περισσότερα από τα νοσοκομεία στη Γάζα δεν βρίσκονται πλέον σε λειτουργία λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί στις επιθέσεις, τις ισραηλινές επιδρομές και την έλλειψη καυσίμων και προσωπικού. Αυτά που παραμένουν ανοικτά βρίσκονται σε ολοένα και μεγαλύτερη πίεση λόγω των επιθέσεων και των αυξανόμενων αριθμών ασθενών και τραυματιών που φθάνουν σε αυτά.

«Είμαι οργισμένος που τα παιδιά που αναρρώνουν από τους ακρωτηριασμούς στα νοσοκομεία στη συνέχεια σκοτώνονται σε αυτά τα νοσοκομεία», δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά.

Πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο Νάσερ, το μεγαλύτερο σε λειτουργία νοσοκομείο που έχει απομείνει στον θύλακα, έχει βομβαρδιστεί δύο φορές τις τελευταίες 48 ώρες. Δήλωσε ότι ένα από τα θύματα ήταν η 13χρονη Ντίνα, που είχε υποστεί ακρωτηριασμό και η οποία είχε επιβιώσει από χτύπημα στο σπίτι της, στο οποίο σκοτώθηκε η οικογένειά της.

«Άρα πού πάνε τα παιδιά και οι οικογένειες; Δεν είναι ασφαλή στα νοσοκομεία, δεν είναι ασφαλή στα καταφύγια, και σίγουρα δεν είναι ασφαλή στις λεγόμενες ‘ασφαλείς’ ζώνες», δήλωσε.

«Τα απολύτως βασικά, αυτά δεν τα έχουν. Ένας από τους συναδέλφους μου μίλησε για ανθρώπους που είναι ξαπλωμένοι στο δάπεδο με πολύ έντονους πόνους, σφαδάζουν, αλλά δεν ζητούν παυσίπονα. Ζητούν νερό», δήλωσε. «Είναι αδιανόητο ότι ο κόσμος επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό».

Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr