«Κλειδώνει» η αλλαγή του καιρού – Πότε θα ενταθούν οι βροχές
Ο καιρός στην Ελλάδα γίνεται πιο ασταθής με την έναρξη της νέας εβδομάδας.

Ο καιρός στην Ελλάδα γίνεται πιο ασταθής με την έναρξη της νέας εβδομάδας. Από την Τετάρτη αναμένονται βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ την Παρασκευή προβλέπονται έντονες καταιγίδες στα δυτικά.
Ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ανακοίνωσε ότι η επικείμενη αλλαγή του καιρού έχει πλέον «κλειδώσει». Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, τα σύννεφα θα αρχίσουν να πυκνώνουν στα δυτικά τμήματα της χώρας. Κατά τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα επικρατούν κατά διαστήματα πυκνές συννεφιές με πιθανότητα για τοπικές βροχές.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν αποκλείονται πιο έντονες μπόρες στη Ζάκυνθο και τη νότια Πελοπόννησο, ωστόσο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά μέχρι το βράδυ της Δευτέρας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει γενικά καλός και σχετικά ήπιος.
Την Τρίτη, τοπικές μπόρες ενδέχεται να επιμείνουν στα νότια, όμως θα εξασθενίσουν γρήγορα μέσα στη μέρα. Στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.
Από την Τετάρτη, προβλέπεται εκ νέου μεταβολή του καιρού, αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, με βροχές από τις πρωινές ώρες. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά και η ανατολική Πελοπόννησος.
Την Πέμπτη, το σύστημα κακοκαιρίας θα ενισχυθεί και θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική και κεντρική Ελλάδα. Το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Θεσσαλία, η δυτική Μακεδονία και η βορειοδυτική Πελοπόννησος θα δεχτούν αρκετές βροχές.
Από την Παρασκευή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός αναμένεται να «αγριέψει» περισσότερο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα. Οι περιοχές που θα δεχτούν τα πιο έντονα φαινόμενα είναι η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Θεσσαλία.