Ποια επιδόματα θα καταβάλλονται με προπληρωμένη κάρτα

Το 50% των επιδομάτων, βοηθημάτων και κάθε είδους παροχών και ενισχύσεων της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ σε προπληρωμένη κάρτα.

 Ποια επιδόματα θα καταβάλλονται με προπληρωμένη κάρτα

Μετά τα μέσα του καλοκαιριού θα αρχίσει να μπαίνει το 50% των επιδομάτων, βοηθημάτων και κάθε είδους παροχών και ενισχύσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), σε προπληρωμένη κάρτα. Εντός του επόμενου διαστήματος θα εκδοθεί και η σχετική Υπουργική Απόφαση και πλέον θα προσλάβει «σάρκα και οστά» η εξόφληση της πλειονότητας των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων μέσω προπληρωμένων καρτών.

Η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει στον περιορισμό της χρήσης μετρητών στην αγορά και από την άλλη και σε συνδυασμό με τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, το μέτρο αποκλείει τη διοχέτευση των επιδομάτων προς την παραοικονομία, σύμφωνα με το enikonomia.gr.

Τι αλλάζει με την προπληρωμένη κάρτα;

Τι θα αλλάξει λοιπόν για τους δικαιούχους επιδομάτων τόσο του ΟΠΕΚΑ, όσο και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), με την υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρακτικής;

Βάσει του σχεδιασμού το 50% του ποσού του κάθε επιδόματος θα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο με προπληρωμένη κάρτα και το άλλο 50% θα έχει την δυνατότητα ο δικαιούχος να το κάνει ανάληψη μετρητών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr