Πότε ενεργοποιούνται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα;

Για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα μίλησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, σε σημερινή (25/04) συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Πότε ενεργοποιούνται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα;

Από 01 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας TaxisNet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, το νέο μέτρο για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα αλλά και τη διασύνδεση POS των επιχειρήσεων με τις ταμειακές τους μηχανές μίλησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, σε σημερινή (25/04) συνέντευξη στην ΕΡΤ.

«Αυτό που κάνουμε εφέτος, είναι να τείνουμε μία χείρα εμπιστοσύνης στους λογιστές και τους φορολογούμενους που κάνουν τις δηλώσεις μόνοι τους. Επειδή εφέτος είχαμε να νομοθετήσουμε την αυτόματη υποβολή για λογαριασμό του φορολογούμενου και αυτό πήρε κάποιες μέρες.

Αυτές τις δίνουμε προκαταβολικά μέσα στον Ιούλιο και με αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας και περιμένουμε να πράξουν αντιστοίχως οι λογιστές και οι φορολογούμενοι, διότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση. Άρα, τελευταία μέρα θα είναι η 25η Ιουλίου. Την 31η Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης και για οκτώ δόσεις έως τον Φεβρουάριο», σημείωσε αρχικά ο κ. Θεοχάρης.

«Όποιος αμφισβητήσει το τεκμαρτό εισόδημα, πρέπει να δικαιολογήσει τον τρόπο ζωής του», προσέθεσε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr