Σήμερα το “debeat” των πολιτικών αρχηγών

Σήμερα το “debeat” των πολιτικών αρχηγών – Ποιες είναι οι 6 θεματικές ενότητες

Σήμερα το “debeat” των πολιτικών αρχηγών

Με έξι θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στις 9 στην ΕΡΤ η πρώτη και μοναδική τηλεμαχία πριν από την αναμέτρηση της 21ης Μαίου 2023 των πολιτικών αρχηγών που βρισκόταν στην Βουλή πριν την διάλυση της λόγω των εκλογών.

Η τηλεμαχία αναμένεται να διαρκέσει τρεις ώρες και παρά τις προσπάθειες των δημοσιογράφων που θα απευθύνουν τις ερωτήσεις (Ράνια Τζίμα, Αντώνης Σρόιτερ, Μάρα Ζαχαρέα, Σία Κοσιώνη, Γιώργος Παπαδάκης, Παναγιώτης Στάθης), το πλαίσιο παρέμεινε τόσο ασφυκτικό όσο το πρότεινε η διακομματική επιτροπή: η εκφώνηση της κάθε ερώτησης για τις έξι θεματικές ενότητες δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 δευτερόλεπτα, η απάντηση πρέπει να δίνεται εντός 1,5 λεπτού, με δυνατότητα follow up 15-45 δευτερoλέπτων από τον δημοσιογράφο -σε κάθε περίπτωση η συνολική διάρκεια θα φτάνει τα τρία λεπτά.

Oι έξι θεματικές ενότητες:

  • η πρώτη αφορά την Οικονομία, την Ανάπτυξη και την Απασχόληση,
  • η δεύτερη την Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα,
  • η τρίτη το Κράτος, τους Θεσμούς και την Διαφάνεια,
  • η τέταρτη την Υγεία, την Παιδεία και το Κοινωνικό Κράτος,
  • η πέμπτη το Περιβάλλον και την Ενέργεια και
  • η έκτη τη Νέα Γενιά.

Η σειρά με την οποία θα απαντούν είναι κυκλική, και πάλι με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη του καθενός: στην πρώτη ενότητα απαντάει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην δεύτερη ο Αλέξης Τσίπρας, στην τρίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης κοκ. Στο τέλος, ο καθένας από τους ερωτώμενους μπορεί να κάνει μια καταληκτική τοποθέτηση διάρκειας τριών λεπτών, με σειρά αντιστρόφως ανάλογη της κοινοβουλευτικής δύναμης, που πάει να πει πως το ντιμπέιτ θα κλείσει με την τοποθέτηση του Μητσοτάκη.

Για τρεις ώρες, από τις 9 έως τα μεσάνυχτα, οι τηλεθεατές θα βρεθούν μπροστά σε παράλληλους μονολόγους – εκτός κι αν κάποιος εκ των αρχηγών αποφασίσει να «σπάσει» τους κανόνες.

Ενδεικτικό πάντως των διαθέσεων που επικρατούν και στα κομματικά επιτελεία, τα οποία θέλουν να αποφύγουν το λάθος της τελευταίας στιγμής, παρότι συζητήθηκε η πιθανότητα αντί της καταληκτικής τοποθέτησης να τους δοθεί η δυνατότητα να απευθύνουν ερώτηση σε κάποιον εκ των αντιπάλων τους, καμία πλευρά δεν το διάλεξε.

Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr