Συνελήφθη μέλος συμμορίας που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Καβάλα-Δράμα

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και της απάτης.

Συνελήφθη μέλος συμμορίας που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Καβάλα-Δράμα

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, πέντε απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν την 4 και 5 Φεβρουαρίου 2022 σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας. Συνελήφθη ένας αλλοδαπός για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τρεις ακόμη άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του.

Συγκεκριμένα, την 5 Φεβρουαρίου 2022 άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή σε περιοχή της Δράμας, προφασιζόμενος ότι η αδερφή της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανατηφόρο τραυματισμό και της ζήτησε να καταβάλει χρηματικό ποσό για την αποζημίωση συγγενών του υποτιθέμενου θύματος. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, προκειμένου να επιτευχθεί η εξαπάτηση, δύο άγνωστες δράστιδες προσποιήθηκαν την αστυνομικό και την αδερφή της ηλικιωμένης, οι οποίες την προέτρεπαν να καταβάλλει τα χρήματα, ενώ ο αλλοδαπός μετέβη στην οικία της για την παραλαβή των χρημάτων.

Οι απατηλές προθέσεις των δραστών έγιναν αντιληπτές και η πράξη τους δεν ολοκληρώθηκε, ενώ ο αλλοδαπός δράστης εντοπίσθηκε και συνελήφθη.  Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες με την ίδια μεθοδολογία επιχείρησαν την 4-2-2022 να εξαπατήσουν ακόμη τέσσερις ηλικιωμένους σε περιοχές της Καβάλας, χωρίς να τα καταφέρουν. Από την κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας.

enanews.gr

Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr