«Θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους ομογενείς μας στον δίκαιο αγώνα τους»

Το Υπουργείο Εξωτερικών Τουρκίας εξέδωσε μήνυμα στήριξης προς τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης με αφορμή την 29η Ιανουαρίου, Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Αλληλε

«Θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους ομογενείς μας στον δίκαιο αγώνα τους»

Το Υπουργείο Εξωτερικών Τουρκίας εξέδωσε μήνυμα στήριξης προς τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης με αφορμή την 29η Ιανουαρίου, Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης της Δυτικής Θράκης.

Στο μήνυμα που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Υπουργείου στο Τwitter, αναφέρθηκαν τα παρακάτω:

«Οι Τούρκοι τη Δυτικής Θράκης αγωνίζονται εδώ και πάνω από 30 χρόνια για την αναγνώριση της ‘Τουρκικής’ τους ταυτότητας. Οι αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ της μειονότητας, εδώ και χρόνια δεν εφαρμόζονται. Θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους ομογενείς μας στον δίκαιο αγώνα τους».

Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στις 29 Ιανουαρίου 1988 είχε κάνει μαζική πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να κλείσουν οι σύλλογοι που φέρουν την ονομασία ΄Τουρκικός’ με την αιτιολογία ότι ‘δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα’.

Την δεύτερη επέτειο αυτών των αντιδράσεων, δηλαδή στις 29 Ιανουαρίου 1990, ορισμένοι φανατικοί εθνικιστές Έλληνες, πραγματοποίησαν μαζικές επιθέσεις εναντίον Τούρκων στην Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, κάθε χρόνο στις 29 Ιανουαρίου πραγματοποιεί εκδηλώσεις μνήμης στο πλαίσιο της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης.


TRT Greek

Millet gazetesi logo
© 2021 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA O.E.
BİLAL BUDUR & CENGİZ ÖMER KOLLEKTİF ŞİRKETİ
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ & ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ Ο.Ε.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr