Τραγωδία: Ζευγάρι και τα 4 παιδιά του κάηκαν στο σπίτι τους

Έξι μέλη μιας οικογένειας, ένα ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά του, έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι τους

Τραγωδία: Ζευγάρι και τα 4 παιδιά του κάηκαν στο σπίτι τους

Έξι μέλη μιας οικογένειας, ένα ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά του, έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι τους, στην πόλη Ουί του Βελγίου, τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά προκλήθηκε από ατύχημα και αιφνιδίασε την οικογένεια που εκείνη την ώρα κοιμόταν.

Τα παιδιά, τέσσερα κορίτσια ηλικίας από 5 μέχρι 14 ετών, φοιτούσαν όλα στο σχολείο και οι γονείς τους «συμμετείχαν ενεργά στην κοινωνική ζωή της κοινότητας», ανέφερε ο δήμαρχος Ερίκ Ντοζόν. «Είμαι συντετριμμένος, τόσοι πολλοί νεκροί από πυρκαγιά, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο εδώ και 30 χρόνια», πρόσθεσε.

Η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από το σημείο όπου βρισκόταν ένας καναπές και ο τοξικός καπνός που εκλύθηκε κατά την καύση του αποδείχθηκε μοιραίος για την οικογένεια, είπε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Λιέγης. Ενδέχεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ή από κερί ή αναμμένο τσιγάρο. Κάποιος άνοιξε ένα παράθυρο, με αποτέλεσμα να εισρεύσει αέρας στο σπίτι, κάτι που φούντωσε τη φωτιά.

Οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έφτασαν γρήγορα στο σημείο αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, το οποίο είχε ήδη παραδοθεί στις φλόγες. «Όταν φτάσαμε, η πρόσοψη είχε ήδη μετατραπεί σε πύρινο τείχος, οι φλόγες αγκάλιαζαν το κτίριο από το ισόγειο μέχρι τον δεύτερο όροφο», εξήγησε ο επικεφαλής τους, Κριστόφ Ζαντό.

Σύμφωνα με τον Ζαντό, το σπίτι δεν διέθετε ανιχνευτές καπνού.

 

Millet gazetesi logo
© 2023 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr