Τροχαία: Πώς θα βεβαιώνονται οι ηλεκτρονικές κλήσεις

Η εφαρμογή για τις ηλεκτρονικές κλήσεις ξεκίνησε πολιτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αναμένεται να επεκταθεί.

Τροχαία: Πώς θα βεβαιώνονται οι ηλεκτρονικές κλήσεις

Παρελθόν αποτελούν από την 1η Ιουλίου οι χάρτινες κλήσεις που κόβει η Τροχαία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς πλέον είναι ηλεκτρονικές και αποστέλλονται μέσω ειδικής εφαρμογής.

Για τον τρόπο που αυτές θα πιστοποιούνται και θα αποστέλλονται, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι ο παραβάτης θα δέχεται στο κινητό μήνυμα αλλά και e-mail, ενώ η κλήση θα βεβαιώνεται ψηφιακά, δηλαδή ο αστυνομικός που θα κάνει τον έλεγχο θα μπορεί να την βεβαιώνει μέσα από έναν υπολογιστή.

«Ο παραβάτης θα δέχεται στο κινητό μήνυμα, αλλά και e-mail και θα πρέπει να ξεχάσουμε σιγά σιγά την έγχαρτη πλέον κλήση που θυμόμαστε όλοι, όλο αυτό θα βεβαιώνεται ψηφιακά. Θα προβλεφθεί ταυτόχρονα και μία διαδικασία όπου πάλι με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί κάποιος, όποιος θέλει να προβάλλει κάποιες αντιρρήσεις, γιατί θα πρέπει να σεβαστούμε και τα όποια δικαιώματα υπάρχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημείωσε στη συνέχεια ότι η παράβαση πλέον θα φαίνεται και μέσω της διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων με άλλα υπουργεία και στο gov.gr θα φαίνεται η βεβαίωση και θα βεβαιώνεται αυτόματα το πρόστιμο.

«Χτυπάμε το πελατειακό σύστημα»

«Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε και κάτι άλλο» συμπλήρωσε. «Όλα αυτά τα οποία γνωρίζουμε μέσω της διαδικασίας, δηλαδή ένα πελατειακό σύστημα το οποίο κακά τα ψέματα πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπήρχε, με αυτό τον τρόπο νομίζω ότι καταπολεμάται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, χωρίς επαναλαμβάνω να στερήσουμε τα δικαιώματα κανενός».

Όπως ανέφερε ακολούθως, ψηφιακά και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορεί η βεβαίωση του προστίμου να γίνει χωρίς να υπάρχει η προσωπική επαφή.

Αναγκαίος εκσυγχρονισμός

Η Αστυνομία και η Τροχαία κινείται προς μια κατεύθυνση εκσυγχρονισμού, σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος. «Κατ’ αρχάς θα πρέπει να πω ότι έχουμε ενισχύσει πάρα πολύ την αστυνόμευση και τους ελέγχους της Τροχαίας. Μάλιστα την τελευταία εβδομάδα έχουν γίνει πάνω από 140.000 έλεγχοι και έχουν βεβαιωθεί περίπου 35.000 παραβάσεις» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό και γι’ αυτό τον λόγο ανακοινώνουμε τα στοιχεία ακριβώς για να φαίνεται ότι υπάρχει και μια αύξηση και των ελέγχων και των παραβατών και θέλουμε να το καταπολεμήσουμε. Από εκεί και πέρα θα πάμε σε ένα καινούργιο σύστημα, σε μια ψηφιοποίηση και των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο δουλεύεται τα τελευταία χρόνια πολύ εντατικά, το οποίο πλέον γίνεται πράξη και θα υπάρχει η ψηφιακή βεβαίωση των παραβάσεων.

Τέλος, ο κ. Νικολακόπουλος σημείωσε ότι το μέτρο έχει ξεκινήσει πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σιγά σιγά θα επεκταθεί.

Πηγή: In.gr

Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr