Χειμερινές εκπτώσεις: Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και το τέλος Φεβρουαρίου, με τα καταστήματα να λειτουργούν προαιρετικά και τις Κυριακές...

Χειμερινές εκπτώσεις: Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις με τους εμπόρους να προσδοκούν πως ο φετινός τζίρος του διμήνου θα ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου πέρσι.

Μετά το θετικό πρόσημο της εορταστικής περιόδου που μόλις ολοκληρώθηκε, ο εμπορικός κόσμος αναμένει πως οι χαμηλότερες τιμές των προϊόντων στα ράφια κατά τη διάρκεια της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου θα προσελκύσουν τους καταναλωτές και εκείνοι, παρά την πίεση που συνεχίζει να δέχεται το διαθέσιμο εισόδημά τους, θα πραγματοποιήσουν αγορές προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και το τέλος Φεβρουαρίου, με τα καταστήματα να λειτουργούν προαιρετικά και τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου 2024.

Πώς υπολογίζονται οι εκπτώσεις

Την ίδια στιγμή, εντατικοί και διαρκείς αναμένονται οι έλεγχοι από πλευράς των αρμόδιων οργάνων του υπουργείου Ανάπτυξης στην αγορά, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα παραπλανητικών εκπτώσεων και το ενδεχόμενο εξαπάτησης των καταναλωτών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει από τις αρχές του 2023 κάθε ανακοίνωση μείωσης τιμής, θα πρέπει να γίνεται επί της χαμηλότερης τιμής των προηγούμενων 30 ημέρων. 

Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων και μειωμένων τιμών, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που οι εκπτώσεις αποδειχθεί ότι είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι μικρότερο των 20.000 ευρώ.

Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr