Δηλώσεις διαστρέβλωσης των γεγονότων για την Τουρκική κοινότητα στη Δυτική Θράκη από τον βουλευτή της ΝΔ Συρίγο

Δηλώσεις διαστρέβλωσης των γεγονότων για την Τουρκική κοινότητα στη Δυτική Θράκη από τον βουλευτή της ΝΔ Συρίγο

Πρόεδρος ABTTF: «Κάνοντας πρώτο το κόμμα μας στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης με τις ψήφους που δώσαμε στο ΚΙΕΦ στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), δείξαμε ξεκάθαρα σε όλους αυτούς που αρνούνται την ταυτότητά μας όπως ο Συρίγος ότι είμαστε «Τούρκοι» και αποδείξαμε την ύπαρξή μας στην περιοχή μας. Όσο κι αν ο Συρίγος και άλλοι δεν θέλουν να το δουν, η αλήθεια είναι προφανής: Είμαστε Τούρκοι και υπάρχουμε στη χώρα μας!»

Σε διάλεξη που έδωσε στις 17 Ιουνίου 2024, ο βουλευτής Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος υποστήριξε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης, που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1923, δεν έχει κανένα νόημα σήμερα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της αναφέρεται σε συνθήκες που υπεγράφησαν το 1923.

Αναφερόμενος στις διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάννης σχετικά με την προστασία των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία και της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα, ο Συρίγος υποστήριξε ότι η Συνθήκη αναγνωρίζει μια εθνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, και μια θρησκευτική μειονότητα στη (Δυτική) Θράκη.

Επί του θέματος ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού δήλωσε: Ο Συρίγος, ο οποίος επαναλαμβάνει τις απομνημονευμένες δηλώσεις των ηγετών και των ανώτερων πολιτικών της χώρας μας στο παρελθόν, ερμηνεύει τη Συνθήκη της Λωζάνης κατά το δοκούν και αυθαίρετα και προβάλλει εξωπραγματικούς ισχυρισμούς. Κάνοντας πρώτο το κόμμα μας στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης με τις ψήφους που δώσαμε στο ΚΙΕΦ στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), δείξαμε ξεκάθαρα σε όλους αυτούς που αρνούνται την ταυτότητά μας όπως ο Συρίγος ότι είμαστε «Τούρκοι» και αποδείξαμε την ύπαρξή μας στην περιοχή μας. Το κυβερνών κόμμα της χώρας μας, στο οποίο ανήκει ο Συρίγος, προτείνει έναν Αλβανό πολίτη ως υποψήφιο και τον εκλέγει στο ΕΚ επειδή ανήκει στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, αλλά όταν πρόκειται για εμάς, που είμαστε Έλληνες και πολίτες της ΕΕ, μας αρνούνται την Τουρκική μας ταυτότητα. Όσο κι αν ο Συρίγος και άλλοι δεν θέλουν να το δουν, η αλήθεια είναι προφανής: Είμαστε Τούρκοι και υπάρχουμε στη χώρα μας!»

Benzer Haberler
Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr