«Είναι εμφανές τίνων πιόνι/υποχείριο είναι η PKK»

Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας θα πρέπει να παράσχουν αδιάλλακτη υποστήριξη και όχι να δίνουν συμβουλές στην Τουρκία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, είπε ο εκπρόσωπος

«Είναι εμφανές τίνων πιόνι/υποχείριο είναι η PKK»

Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας θα πρέπει να παράσχουν αδιάλλακτη υποστήριξη και όχι να δίνουν συμβουλές στην Τουρκία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, είπε ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχήμ Καλίν.

Ο Καλίν προέβη σε δηλώσεις για θέματα της επικαιρότητας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οργανώσεις όπως η διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK δεν στέκονται όρθιες με δικές τους δυνατότητες.

«Είναι εμφανές τίνων πιόνι/υποχείριο είναι η PKK», ανέφερε.

Ο Καλίν ευχαρίστησε τους ευρωπαίους φίλους της Τουρκίας που έστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα.

«Οι Ευρωπαίοι φίλοι ξέρουν άραγε μας πόσες οργανώσεις-προπέτασμα διαθέτει η τρομοκρατική οργάνωση PKK σε όλη την Ευρώπη», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας.

Όταν τους τα μεταβιβάζουμε επικαλούνται «τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία έκφρασης και την ανωτερότητα του δικαίου», είπε ο Καλίν και πρόσθεσε πως πρέπει πια να τερματιστεί αυτή η διπρόσωπη στάση, τα διπλά πρότυπα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πρέπει να μην συνεργάζεται πια με τους βραχίονες αυτής της οργάνωσης», υπογράμμισε.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Ιστάνμπουλ και η σημερινή στο Μάρντιν αποδεικνύουν το πόσο άδικη είναι η προσμονή για μια τροποποίηση του τουρκικού αντιτρομοκρατικού νόμου.

«Αντί να προβαίνουν σε συμβουλές και προτάσεις που θα δημιουργήσουν αδυναμία στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, οι Ευρωπαίοι φίλοι μας θα πρέπει να σταθούν αδιάλλακτα δίπλα στην Τουρκία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Καλίν.


Πηγη

Millet gazetesi logo
© 2021 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA O.E.
BİLAL BUDUR & CENGİZ ÖMER KOLLEKTİF ŞİRKETİ
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ & ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ Ο.Ε.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr