Εορτασμός της Νύχτας Καντρ στην Αγία Σοφία

Εκδήλωση για την Νύχτα Καντρ πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Αγία Σοφία. Για πρώτη φορά ύστερα από 85 χρόνια ακούστηκε το εζάνι για την πρωινή προσευχή στην Αγία Σ

Εορτασμός της Νύχτας Καντρ στην Αγία Σοφία

Εκδήλωση για την Νύχτα Καντρ πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Αγία Σοφία.

Για πρώτη φορά ύστερα από 85 χρόνια ακούστηκε το εζάνι για την πρωινή προσευχή στην Αγία Σοφία.

Προχθές ήταν η Νύχτα Καντρ κατά την οποία άρχισε να αποκαλύπτεται το Ιερό Κοράνι και η οποία θεωρείται καλύτερη από 1000 μήνες.

Στην εκδήλωση για την Νύχτα Καντρ που πραγματοποιήθηκε στο τζαμί Αγία Σοφία της Ιστάνμπουλ παρέστησαν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκιορμέζ, το μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Άνκαρα και μουεζίνης Φατίχ Κοτζά και οι χαφίζ που διακρίθηκαν στο διεθνές διαγωνισμό ανάγνωσης Κορανιού.

Οι χαφίζ ανέγνωσαν εδάφια κορανίου και ερμήνευσαν θρησκευτικούς ύμνους πριν την έναρξη της εκδήλωσης και έκανε προσευχή ο μουφτής της Ιστάνμπουλ Ραχμί Γιαράν.

Μετά την εκδήλωση για την Νύχτα Καντρ ακούστηκε το κάλεσμα για την πρωινή προσευχή για πρώτη φορά ύστερα από πολλές δεκαετίες. Τους πιστούς σε προσευχή κάλεσε το μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Άνκαρα και μουεζίνης Φατίχ Κοτζά.

 

Millet gazetesi logo
© 2023 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr