Επίδομα παιδιού: Πότε θα μπουν τα χρήματα
Πλησιάζει η ημέρα καταβολής της 5ης δόσης του επιδόματος παιδιού καθώς έκλεισε για τους πολίτες η πλατφόρμα...

Πλησιάζει η ημέρα καταβολής της 5ης δόσης του επιδόματος παιδιού καθώς έκλεισε για τους πολίτες η πλατφόρμα έτσι, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία υπολογισμού την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου.
Η πλατφόρμα θα ανοίξει αυτόματα στις 30 Νοεμβρίου 2023, όπως ενημερώνει ο Οργανισμός, ο οποίος σημειώνει ότι για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Προσθέτει, δε, ότι η αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
Όταν ανοίξουν οι αιτήσεις, οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.
Πότε θα πληρωθεί η 5η δόση
H καταβολή της 5ης δόσης του Επιδόματος Παιδιού Α21 θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου, δηλαδή την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.
Τα χρήματα σε κάποιες περιπτώσεις φαίνονται μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στα ΑΤΜ.
Αυξήσεις και «δώρα»
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εισοδήματος, ένα από τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκε είναι η αύξηση του επιδόματος παιδιού Α21, από την 1η Ιανουαρίου 2024, αλλά και το «χριστουγεννιάτικο» δώρο που θα δοθεί στις οικογένειες με προστατευόμενα μέλη, που το δικαιούνται.
Τα ποσά που αναμένεται να λάβουν οι περίπου 800.000 δικαιούχοι ξεκινούν από 98 ευρώ και φθάνουν έως και 1.960 ευρώ.