Φλέγεται η Γαλλία

Η ένταση ανάμεσα στα συνδικάτα και την κυβέρνηση στη Γαλλία εξαιτίας του νόμου για τα εργασιακά, η οποία συνεχίζεται από τις αρχές Μαρτίου, έχει παραλύσει την κ

Φλέγεται η Γαλλία

Η ένταση ανάμεσα στα συνδικάτα και την κυβέρνηση στη Γαλλία εξαιτίας του νόμου για τα εργασιακά, η οποία συνεχίζεται από τις αρχές Μαρτίου, έχει παραλύσει την καθημερινή ζωή εδώ και μια εβδομάδα.

Ενώ το πιο έντονο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων αναμένεται αυτή την εβδομάδα.

Ο γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου στη χώρα Φίλιπ Μάρτινεζ, είπε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που συνεχίζονται εδώ και τρεις μήνες θα φτάσουν στο αποκορύφωμα αυτή την εβδομάδα.

Επ΄ αόριστον απεργία έχει εξαγγείλει η RATP, αρμόδια για τη μαζική συγκοινωνία στο Παρίσι και τη γύρο περιοχή.

Οι απεργίες προβλέπεται να μειώσουν κατά το ήμισυ τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Επ΄ αόριστον απεργία κήρυξαν και οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι (SNCF) από χτες τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περίπου οι 50% των δρομολογίων υψηλής ταχύτητας και των περιφερειακών δρομολογίων.

Από την απεργία επηρεάζονται και τα τρένα που πραγματοποιούν δρομολόγια προς Ελβετία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία.

Ενώ σε ανακοίνωση που έγινε από το Εθνικό Συνδικάτο Πιλότων της Γαλλίας, είχε σημειωθεί πως εγκρίθηκε η απόφαση για επ΄αόριστον απεργία στον τομέα των αεροπορικών συγκοινωνιών, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τα συνδικάτα της πολιτικής αεροπορίας από την άλλη είχαν εξαγγείλει απεργία μεταξύ 2 – 5 Ιουνίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αναμένεται να επηρεαστούν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι τουρίστες που έρχονται στη Γαλλία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα EURO 2016 που ξεκινά στις 10 Ιουνίου.

Ήδη παρατηρείται μια πτώση κατά 20 με 50% στις κρατήσεις στο Παρίσι σε σύ6γκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ενώ αποτελεί μεγάλο πρόβλημα η εύρεση βενζίνης σε διάφορες γαλλικές πόλεις εξαιτίας της απεργίας στα διυλιστήρια.

Σε περίπτωση που ψηφιστεί ο νόμος για τα εργασιακά που έχει προκαλέσει μεγάλη αντιπαράθεση, το ημερήσιο ωράριο από 10 ώρες που είναι σήμερα θα αυξηθεί σε 12 ώρες, θα απολυθούν οι εργαζόμενοι που θα απαιτήσουν τροποποιήσεις στις συμβάσεις εργασίας και θα μειωθεί η υπερωριακή αμοιβή.

Τα συνδικάτα και οι εργατικές οργανώσεις πιέζουν την κυβέρνηση να αποσύρει την πρόταση και δηλώνουν ανυποχώρητοι. Η κυβερνητική πρόταση θα συζητηθεί στη Γερουσία στις 8 Ιουνίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από την άλλη που αγνοεί τις σκηνές του αντάρτικου στη χώρα του, δηλώνει ανυποχώρητος και υποστηρίζει ότι η μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα του είναι ΝΤΑΕΣ.  

 

 

 

Millet gazetesi logo
© 2023 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr