«Η Ελλάδα στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα»

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ατίμωσης για το ρόλο της στη σερβική σφαγή» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας Observer που αναφέρεται

«Η Ελλάδα στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα»
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ατίμωσης για το ρόλο της στη σερβική σφαγή» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας Observer που αναφέρεται στην αναμενόμενη κατάθεση του πρώην προέδρου της Σερβίας Μίλαν Μιλουτίνοβιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, Έλενα Σμίθ, αναφέρεται σε «συνομωσία σιωπής για το ρόλο Ελλήνων εθελοντών που κυμάτιζαν περήφανα της σημαία τους στη Σρεμπρένιτσα, αφού συμμετείχαν σε μια από τις χειρότερες σφαγές στην Ευρώπη, μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, από την οποία πέθαναν επτά χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά».

Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο Μιλουτίνοβιτς έπαιξε σημαντικό ρόλο στη «συμμαχία Αθήνας Βελιγραδίου» ως πρέσβης στην Αθήνα και στενός συνεργάτης του Μιλόσεβιτς.

Επίσης εκτιμάται ότι ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας έχει «δεσμούς με τις πολιτικές, θρησκευτικές και οικονομικές ελίτ, της Ελλάδας οι οποίοι πιστεύεται ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην μυστική οικονομική υποδομή της Σερβίας».

Η Έλενα Σμίθ μάλιστα σχολιάζει ότι «καθώς οι Σερβοβόσνιοι πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις εθνοκάθαρσης, βασανίζοντας χωρικούς, ο Μιλόσεβιτς δραπέτευε στην Ελλάδα για να απολαύσει τη φιλοξενία των ελλήνων πολιτικών».

«Ανίερη συμμαχία»

Η συντάκτρια του άρθρου αντλεί στοιχεία από το βιβλίο του Τάκη Μίχα «Ανίερη συμμαχία: Η Ελλάδα και η Σερβία του Μιλόσεβιτς» το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην Ελλάδα.

Στο βιβλίο, σύμφωνα με τον Observer, «περιγράφεται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες… η διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών του ΝΑΤΟ κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου».

Πηγη
Millet gazetesi logo
© 2021 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA O.E.
BİLAL BUDUR & CENGİZ ÖMER KOLLEKTİF ŞİRKETİ
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ & ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ Ο.Ε.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr