«Η Τουρκία γλιτώνει εμάς και όλη την Ευρώπη»

«Αυτή τη στιγμή η Τουρκία γλιτώνει εμάς και όλη την Ευρώπη», τόνισε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος είπε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία

«Η Τουρκία γλιτώνει εμάς και όλη την Ευρώπη»
«Αυτή τη στιγμή η Τουρκία γλιτώνει εμάς και όλη την Ευρώπη», τόνισε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος είπε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους παράτυπους μετανάστες.

Ο Μπορίσοφ στις δηλώσεις που παραχώρησε στο Εθνικό Ραδιόφωνο της Βουλγαρίας (BNR) είπε ότι θα συζητήσει το πρόβλημα της προσφυγικής ροής που επηρεάζει την Ευρώπη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο τη χώρα και πως θα συζητήσει με τον Ερντογάν στην Άνκαρα την συριακή κρίση και το προσφυγικό στις 14 Οκτωβρίου.

«Αυτή τη στιγμή η Τουρκία γλιτώνει εμάς και όλη την Ευρώπη. Άλλωστε βλέπουμε ότι η Ευρώπη αναζητεί γρήγορες και επείγουσες λύσεις. Στη Γαλλία, τη Γερμανία και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνονται αποφάσεις άνευ προηγουμένου. Προφανώς η Ευρώπη δεν έχει συνειδητοποιήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει», ανέφερε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός ο οποίος ανέφερε επίσης ότι περιμένει να "συνέλθει" το συντομότερο η Ευρώπη.

Ο Μπορίσοφ μίλησε απαισιόδοξα για την κατάσταση στη Συρία.

«Μαίνεται πόλεμος εκεί πέρα. Η μεταναστευτική ροή θα συνεχιστεί αν δεν βρεθεί επείγουσα λύση», υπογράμμισε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός.
Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr