Η Τρομοκρατική Οργάνωση Γκιουλέν εξαγόρασε και Άγγλο βουλευτή
Σε είδηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Times, «Η Φετχουλαστική Τρομοκρατικής Οργάνωση και Παράλληλη Κρατική Δομή (FETÖ/PDY), με χρήματα που συγκέντρωσε
Σε είδηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Times, «Η Φετχουλαστική Τρομοκρατικής Οργάνωση και Παράλληλη Κρατική Δομή (FETÖ/PDY), με χρήματα που συγκέντρωσε από τους οπαδούς της στην Τουρκία, έβαλε τον Άγγλο βουλευτή Έντουαρτ Γκάρνιερ να συντάξει έκθεση που δυσφημίζει την Τουρκία».
Η εφημερίδα απέδειξε ότι ο Άγγλος βουλευτής αμείφθηκε με 115 χιλιάδες 994 στερλίνες (περίπου 455 χιλιάδες τουρκικές λίρες) από την FETÖ/PDY, για την έκθεση με τίτλο «Σεβασμός των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τουρκία και Ανωτερότητα του Δικαίου».
Σύμφωνα με την είδηση της The Times τη σύνταξη της έκθεσης αυτής ζήτησε ο Σύνδεσμος Δημοσιογράφων και Συγγραφέων, το οποίου ο Φετχουλάχ Γκιουλέν είναι επίτιμος πρόεδρος.
Στην έκθεση που γίνεται αναφορά στον αγώνα της Τουρκίας κατά της FETÖ/PDY και των σχετιζόμενων ομάδων, εστάλη στον τότε πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον Υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, μετά τη δημοσίευση της τον Σεπτέμβριο.
Στην είδηση αναφέρεται ότι ο βουλευτής Γκάρνιερ στην ομιλία που είχε κάνει στην ααγλική βουλή τον Μάρτιο αναφορικά με τη συμφωνία για το προσφυγικό ανάμεσα σε Τουρκία και ΕΕ, είχε κάνει έκκληση για διερεύνηση των ισχυρισμών περί παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και να επανεξετάσει η Αγγλία τη στήριξη που παρέχει στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Η The Times έγραψε ότι είχε συνεισφέρει στη σύνταξη της έκθεσης και ο Χέρι Γουόλφ μέλος της Βουλής των Λόρδων.
ΠΗΓΗ