Ιλχάν Αχμέτ: ''Το Ισλάμ δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν''

«Πιστεύουμε σε ανοιχτές κοινωνίες επικοινωνίας, ανεμπόδιστης και νόμιμης μετακίνησης των ανθρώπων, στις οποίες η καταγωγή, η θρησκευτική επιλογή, το φύλο και το

Ιλχάν Αχμέτ: ''Το Ισλάμ δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν''
«Πιστεύουμε σε ανοιχτές κοινωνίες επικοινωνίας, ανεμπόδιστης και νόμιμης μετακίνησης των ανθρώπων, στις οποίες η καταγωγή, η θρησκευτική επιλογή, το φύλο και το χρώμα δεν θα αποτελούν αιτίες διαχωρισμού, διωγμών και απομόνωσης. Ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, τα κλειστά σύνορα, η ισλαμοφοβία, δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη και προοδευτική Ευρώπη» δήλωσε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ.

«Η συνάντησή μου σήμερα με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ενόψει και της επισκέψεώς του το Σάββατο στην Κομοτηνή, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας της Σχολής Κλασσικών Σπουδών του Δ.Π.Θ., έρχεται να επισφραγίσει το άριστο κλίμα θεσμικής συνεργασίας ανάμεσα στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νομού Ροδόπης με την Εκκλησία της Ελλάδος και την τοπική Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής», δήλωσε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, της οποίας είχε προηγηθεί πριν λίγο καιρό και συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

«Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ανθρωπότητα, με τη φτώχεια και την κοινωνική αδικία να διογκώνονται, τις μεταναστευτικές ροές να πολλαπλασιάζονται καθημερινά, και τα σύνορα γύρω μας να παραμένουν κλειστά και σιδερόφραχτα, καλούμαστε ως άνθρωποι καταρχάς και ως πολιτικές οντότητες στη συνέχεια, να πάρουμε αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον των κοινωνιών μας», ανέφερε ακόμη ο Βουλευτής.

Επίσης πρόσθεσε: «Πιστεύουμε σε ανοιχτές κοινωνίες επικοινωνίας, ανεμπόδιστης και νόμιμης μετακίνησης των ανθρώπων, στις οποίες η καταγωγή, η θρησκευτική επιλογή, το φύλο και το χρώμα δεν θα αποτελούν αιτίες διαχωρισμού, διωγμών και απομόνωσης. Ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, τα κλειστά σύνορα, η ισλαμοφοβία, δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη και προοδευτική Ευρώπη».

Εξαίροντας τον ρόλο και το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, υπογράμμισε: «Η Ορθόδοξη ελληνική Εκκλησία, σε αυτή την κρίση έχει στην πλειοψηφία της διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο αλληλεγγύης, καταλαγής, και ανθρωπιστικής βοήθειας απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που στην πλειονότητά τους αποτελούν μουσουλμανικούς πληθυσμούς από χώρες που τις έχουν διαλύσει ο πόλεμος και οι εμφύλιες διαμάχες».

Τέλος, επισήμανε το πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης στη Θράκη, τονίζοντας: «Προερχόμενος από μια κοινωνία όπως της Θράκης, με σύνθετο πληθυσμό, που συμβιώνει ειρηνικά παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, στέλνω μήνυμα και από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ότι το Ισλάμ δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν όσοι σπέρνουν σήμερα στην Ευρώπη τον φόβο και τον διχασμό. Αντιθέτως, το Ισλάμ, μέσα από τις διδαχές του Κορανίου, είναι θρησκεία Ειρήνης και τάσσεται εναντίον των εγκληματιών και όλων εκείνων που καταπατούν βάναυσα τα όρια της ανθρωπιάς».

πηγη
Millet gazetesi logo
© 2021 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA O.E.
BİLAL BUDUR & CENGİZ ÖMER KOLLEKTİF ŞİRKETİ
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ & ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ Ο.Ε.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr