B-Health
B-Health

Ιστορική συγκέντρωση Δημοκρατίας και Μαρτύρων στην Τουρκία

Έφτασε στο αποκορύφωμα ο ενθουσιασμός εκατομμυρίων στο Γιενίκαπι, όπου πραγματοποιείθηκε η Συγκέντρωση Δημοκρατίας και Μαρτύρων με την άφιξη του προέδρου της Δη

Ιστορική συγκέντρωση Δημοκρατίας και Μαρτύρων στην Τουρκία

Έφτασε στο αποκορύφωμα ο ενθουσιασμός εκατομμυρίων στο Γιενίκαπι, όπου πραγματοποιείθηκε η Συγκέντρωση Δημοκρατίας και Μαρτύρων με την άφιξη του προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο πρωθυπουργός και αρχηγός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης – AKP Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος – CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης – MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαιρέτισαν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, ενισχύοντας το αίσθημα εθνικής ενότητας. 

Έπειτα από ενός λεπτού σιγή και την απαγγελία του εθνικού ύμνου, ο επικεφαλής  της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υπηρεσιών ηγήθηκε την προσευχή για τους 239 μάρτυρες της άνανδρης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ηςΙουλίου.

Την πρώτη ομιλία στη Συγκέντρωση Δημοκρατίας και Μαρτύρων πραγματοποίησε ο αρχηγός του  Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί. 

«Στις 15 Ιουλίου εξαγγείλατε μια νέα αναγέννηση» είπε ο Μπαχτσελί σημειώνοντας πως με μεγάλη περηφάνεια παρακολούθησε την άνοδο της Τουρκίας και την πρωτοβουλία που ανέλαβε για να καθορίσει η ίδια την τύχης της. 

Ο αρχηγός του MHP αφού υπογράμμισε ότι η νύχτα της 15ης Ιουλίου ήταν μια νέα δοκιμή εισβολής, είπε: 

«Οι τύραννοι, τα υποχείρια του ιμπεριαλισμού αυτή τη φορά είχαν εμφάνιση του Τουρκικού Στρατού. Ένας τρομοκράτης που παριστάνει τον σοφό και κληρικό έδωσε εντολή να χτυπήσει την Τουρκία, στην οργάνωση δολοφόνων».

Ο κος Μπαχτσελί αφού ανέφερε ότι εκείνη την ημέρα μπροστά από τα άρματα μάχης στάθηκε η εθνική συνείδηση, τόνισε πως ο τουρκικός λαός εκείνη τη νύχτα περπάτησε πάνω στις σφαίρες σαν να πηγαίνει σε κήπο με τριαντάφυλλα. 

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος – CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που εκφώνησε ομιλία μετά τον κ. Μπαχτσελί, είπε ότι το πάθημα αυτό πρέπει να γίνει μάθημα για όλους τους πολιτικούς. 

Ο κος Κιλιτσντάρογλου αφού ανέφερε ότι για μια Τουρκία που έχει υιοθετήσει τον πολιτισμό συμφιλίωσης, πρέπει να απουσιάζει η πολιτική από το τζαμί, το στρατόπεδο και το δικαστήριο, εξήρε τη σημασία προστασίας της δημοκρατίας υπό όλες τις συνθήκες. 

«Ούτε πραξικόπημα, ούτε δικτατορία, ζήτω η δημοκρατία» είπε ο κος Κιλιτσντάρογλου, ζητώντας να αρθεί κάθε σκιά πάνω από τη βούληση του λαού.

 Ο αρχηγός του CHP υπογράμμισε ότι αποτελεί καθήκον όλων η προστασία και συνέχιση της δημοκρατίας και ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση του κοινοβουλευτικού συστήματος.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Χουλούσι Ακάρ που ήρθε στο βήμα μετά τον κ. Κιλιτσντάρογλου, είπε ότι μια ομάδα τρομοκρατών (μέλη της Φετχουλαστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης και Παράλληλης Κρατικής Δομής FETÖ/PDY) που παρείσφρησαν  στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, έκαναν να βιώσουν μια ντροπή δίχως προηγούμενη το έθνος και η πατρίδα και ότι πήραν πάλι από το έθνος την απάντηση που τους άξιζε. 

Ο αρχηγός του ΓΕΕΔ που σημείωσε ότι τον ευχαριστεί το γεγονός διαχωρισμού των δολοφόνων αυτών με αιματοβαμμένα χέρια, από τα ηρωικά μέλη των ΤΕΔ που αποτελούν  την πλειοψηφία, τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι στην υπηρεσία του κράτους.

«Η νίκη είναι αυτών που πιστεύουν τη δημοκρατία, είναι δική σας» τόνισε ο στρατηγός Ακάρ.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ από την άλλη ξεκίνησε την ομιλία χαιρετώντας τους αρχηγούς και οπαδούς όλων των πολιτικών κομμάτων που ήταν στο Γιενικαπί. 

«Χαιρετώ όλους τους ανθρώπους σε 81 νομούς και στην Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου που παρακολουθούν την συγκέντρωση αυτή»  είπε ο κος Γιλντιρίμ και σημείωσε πως η 15η Ιουλίου αποτελεί τον 2οΑπελευθερωτικό Αγώνα του τουρκικού λαού. 

«Ο λαός αυτός προτίμησε να ξαπλώσει τίμια κάτω από τη γη παρά να ζει άτιμα επάνω της» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός και τόνισε ότι θα δοθεί τέλος και στην διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK να σπέρνει σπόρους μίσους μεταξύ των πολιτών.

Ο κος Γιλντιρίμ αφού υπογράμμισε ότι η 15η Ιουλίου ήταν ημερομηνία απαλλαγής  από μικρόβια, σημείωσε ότι θα εξαφανιστούν όλα τα στοιχεία που ενοχλούν τον λαό. 

«Ο αρχηγός της FETÖ θα έρθει στην Τουρκία και θα λογοδοτήσει για την προδοσία» τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. 

Και ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Ισμαήλ Καχραμάν στην ομιλία που έκανε υπενθύμισε ότι η Βουλή παρέμεινε ανοιχτή την νύχτα της 15ης Ιουλίου, οπότε έλαβε χώρα η άνανδρη απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο κος Καχραμάν είπε ότι οι πραξικοπηματίες με τις βόμβες που έριξαν εκείνη τη νύχτα στη Βουλή, βομβάρδισαν την καρδιά του λαού. 

Ο πρόεδρος της Βουλής αφού τόνισε ότι ο λαός απόκρουσε την απόπειρα πραξικοπήματος με το θάρρος και εμμονή που έδειξαν, τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό τερματίστηκε και η ιστορία των πραξικοπημάτων.

Ο κος Καχραμάν σημειώνοντας ότι υπάρχει μια μεγάλη γεωγραφία που συνδέεται από καρδιά στην Τουρκία και που στηρίζει τις ελπίδες της στην Τουρκία, τόνισε:

«Δεν γίνεται χωρίς το κράτος ο λαός και το κράτος χωρίς στρατό».

trt.net.tr/greek

Millet gazetesi logo
© 2021 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA O.E.
BİLAL BUDUR & CENGİZ ÖMER KOLLEKTİF ŞİRKETİ
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ & ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ Ο.Ε.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr