Foto IBO
Foto IBO
Espressor Coffee
Espressor Coffee

Καιρός: Κρύο, χιόνια και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα

Συνεχόμενα βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Καιρός: Κρύο, χιόνια και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με την προειδοποίηση της ΕΜΥ, πιθανόν έντονες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά τόπους στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Για μεγάλο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. Χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμα και χιόνια, βρίσκονται προ των πυλών, με τον χειμώνα να καταφτάνει, έστω καθυστερημένα, με άγριες διαθέσεις.

Ήδη από σήμερα Τρίτη προβλέπεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και στους 8 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα ξεπερνούν τα 9 μποφόρ. Καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές του Αιγαίου, ισχυρός παγετός θα επικρατήσει στη βόρεια Ελλάδα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα.

Το δεύτερο κύμα, και ισχυρότερο, αναμένεται το επόμενο Σαββατοκύριακο, με νέα πτώση της θερμοκρασίας έως και 3 βαθμούς. Δεν αποκλείεται μάλιστα να πέσουν χιόνια στα βουνά της Αττικής, ενδεχομένως να επηρεαστούν και τα βόρεια προάστια.

Αλλαγή του καιρού

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού, θα είναι:

Ισχυρές καταιγίδες την Τρίτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου με εξασθένηση τη νύχτα. Πολύ ισχυρό βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο 7 – 8bf, πτώση της θερμοκρασίας κατά 8°C – 10°C από βορρά προς νότο
Χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα σε Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο (200μ.), Θεσσαλία (νομοί Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας ημιορεινά στα 600μ.), Πελοπόννησος (800μ.), Πάρνηθα (600μ.), παροδικά πυκνό χιόνι στον Κιθαιρώνα (δυτική Αττική)

Αναλυτικά για την Τρίτη 9 Ιανουαρίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές (εκτιμώμενο υψόμετρο 500μ). Σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα έντονες, θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά πιθανόν να είναι έντονα από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς (εκτιμώμενο υψόμετρο 800μ.).

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στις Κυκλάδες πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα που κατά τόπους πιθανόν να είναι έντονα από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στο Νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες πιθανόν να είναι έντονα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας (εκτιμώμενο υψόμετρο 600μ.).

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στις Σποράδες 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά κυρίως της δυτικής Αττικής.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Millet gazetesi logo
© 2025 Millet Media
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr