Καράογλου: Στη Θράκη δεν υπάρχουν Τούρκοι αλλά Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εγκαλεί την Ελλάδα ότι δεν σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα του μουσουλ

Καράογλου: Στη Θράκη δεν υπάρχουν Τούρκοι αλλά Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εγκαλεί την Ελλάδα ότι δεν σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης, ο Τομεάρχης Μακεδονίας – Θράκης της ΝΔ και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε:

«Είναι προφανές πως η Άγκυρα ανάποδα μετρά. Ανήμερα της συμπλήρωσης  97 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, και τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του συνεδρίου του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος “AKP”, ας μην ξεχνά ότι στη Θράκη δεν υπάρχουν Τούρκοι πολίτες αλλά Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες. Και κάτι ακόμη: Η Συνθήκη της Λωζάνης διαχρονικά έγινε σεβαστή στο ακέραιο από την Ελλάδα, ενώ κανένας δεν μπορεί να πει το ίδιο για την Τουρκία. Η Άγκυρα δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παραδίδει μαθήματα, ούτε για τη Δημοκρατία ούτε για το σεβασμό των μειονοτήτων. Ας είναι σίγουρη πως κανένας στην Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει τουρκικά παιχνίδια σε βάρος της Θράκης».

Millet gazetesi logo
© 2023 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr