Ξεκίνησαν οι δοκιμές του τουρκικού εμβολίου VLP σε ανθρώπους

Είναι το τέταρτο υποψήφιο εμβόλιο VLP στον κόσμο που έχει περάσει στις δοκιμές σε ανθρώπους, αναφέρει σε tweet του ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Βαράνκ

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του τουρκικού εμβολίου VLP σε ανθρώπους

Το εμβόλιο με σωματίδια που μοιάζουν με τον ιό (VLP) που αναπτύσσεται στην Τουρκία συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, Μουσταφά Βαράνκ, ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της Τουρκικής Πλατφόρμας COVID-19 του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TÜBİTAK), το οποίο χρησιμοποιεί την καινοτόμο μέθοδο εμβολίων VLP, είναι το τέταρτο υποψήφιο εμβόλιο στον κόσμο που έχει περάσει στις δοκιμές σε ανθρώπους και πως κατάφερε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο του ΠΟΥ.

Ο υπουργός ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία με τους επιστήμονες ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο επικεφαλής του TÜBİTAK, καθηγητής Χασάν Μαντάλ, που λήφθηκε πριν από την έναρξη των εργασιών Φάσης-1 στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Ankara.

Ο Βαράνκ σε γραπτές του δηλώσεις αναφέρει ότι τα εμβόλια που βασίζονται σε σωματίδια που μοιάζουν με τον ιό (VLP) είναι μια αρκετά καινοτόμος μέθοδος και πως είναι μεγάλη η ενδεχόμενη επίδραση τους επειδή τα εμβόλια αυτά που χρησιμοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς βασίζονται σε πρωτεΐνες.

Τα σωματίδια που μοιάζουν με τον ιό που σχηματίζονται στα εμβόλια VLP μιμούνται τον ιό χωρίς να προκαλούν μόλυνση. Τα σωματίδια αυτά επάγουν ανοσοαπόκριση,  χωρίς να προκαλούν ασθένεια.

Millet gazetesi logo
© 2021 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA O.E.
BİLAL BUDUR & CENGİZ ÖMER KOLLEKTİF ŞİRKETİ
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ & ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ Ο.Ε.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr