Ο διπρόσωπος δυτικός Τύπος

Οι διαδηλώσεις στη Γαλλία αποκάλυψαν τη διττή στάση των δυτικών μίντια που με το παραμικρό βάζουν στο στόχαστρο το τουρκικό κράτος και τον ηγέτη της.

Ο διπρόσωπος δυτικός Τύπος

Οι διαδηλώσεις στη Γαλλία αποκάλυψαν τη διττή στάση των δυτικών μίντια που με το παραμικρό βάζουν στο στόχαστρο το τουρκικό κράτος και τον ηγέτη της.

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί οι δρόμοι της Γαλλίας λόγω του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση από τη βουλή.

Κατακραυγή προκαλεί η υπερβολική βία των δυνάμεων ασφαλείας κατά των διαδηλωτών σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Στιγμιότυπα από τη διαδήλωση στην πόλη Ρεν αποτελούν απτή ένδειξη της αστυνομικής βίας.

Η αστυνομία που επενέβη και στους δημοσιογράφους που κάλυπταν τις διαδηλώσεις, στριμώχνει έναν από αυτούς και τον υποχρεώνει να σβήσει όλες τις φωτογραφίες που έχει τραβήξει.

Οι διαδηλώσεις κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου στη Γαλλία αποκάλυψαν για μια ακόμη φορά τη διπρόσωπη στάση των δυτικών μίντια που με την παραμικρή ευκαιρία βάζουν στο στόχαστρο τη Δημοκρατία της Τουρκίας και τον ηγέτη της.

Ο αμερικανικός και ευρωπαϊκός Τύπος που υποστήριξε τους διαδηλωτές του Γκεζί που κινητοποιήθηκαν με το πρόσχημα ότι γίνεται σφαγή δέντρων, ενάντια στην εκλεγμένη κυβέρνηση, όταν πρόκειται για διαδηλώσεις στις δικές τους χώρες τάσσονται στο πλευρό του γαλλικού κράτους.

Δυτικά ΜΜΕ όπως το CNN, το BBC και το France24 αγνόησαν τη «δυσανάλογη χρήση βίας» από την γαλλική αστυνομία.

Το Der Spiegel, ένα από τα πιο «έγκυρα» περιοδικά της Γερμανίας, κυκλοφόρησε με εξώφυλλο με τον τίτλο «Παρίσι: Ακαταμάχητη Ομορφιά» τη στιγμή που η ζωή στη γαλλική πρωτεύουσα έχει παραλύσει.

Ούτε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN τάχθηκε στο πλευρό των αδικημένων εργατών και εργαζομένων. Μετέδωσε ειδήσεις με τίτλους όπως «η Γαλλία προετοιμάζεται για τις διαδηλώσεις σε όλη την επικράτεια», «έπληξαν τη Γαλλία οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα», οι οποίες φανερώνουν τη στήριξη τους προς τη γαλλική κυβέρνηση.

Το βρετανικό δίκτυο BBC έδωσε υποστήριξη στη γαλλική κυβέρνηση με υπότιτλους όπως «πανικός λόγω πετρελαίου στη Γαλλία» και «κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία».


Πηγη

Millet gazetesi logo
© 2023 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr