B-Healthy B-Healthy

Οι τούρκoı έγραψαν έπος, ορθώνοντας ανάστημα στα άρματα μάχης

Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία ένα έθνος, με ανθρώπους από κάθε θρησκεία, πίστη και πολιτική ιδεολογία απόκρουσε τους πραξικοπηματίες, ορθώνοντας ανάστημα μπρ

Οι τούρκoı έγραψαν έπος, ορθώνοντας ανάστημα στα άρματα μάχης

Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία ένα έθνος, με ανθρώπους από κάθε θρησκεία, πίστη και πολιτική ιδεολογία απόκρουσε τους πραξικοπηματίες, ορθώνοντας ανάστημα μπροστά από τα άρματα μάχης.

Οι προδότες με στρατιωτική στολή που έστρεψαν τα όπλα του κράτους, τα άρματα μάχης του κράτους εναντίον των πολιτών και βομβάρδισαν με αεροσκάφη και ελικόπτερα τον ίδιο τον λαό, βρήκαν μπροστά τους, τους πολίτες.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου ο τουρκικός λαός έγραψε έπος και είπε : «Δεν μπορείτε να απλώσετε χέρι στην πατρίδα μου, τη σημαία μου, τον πρόεδρου μου που ψήφισα, τη βουλή μου και τα μέλη της που έχω εκλέξει, την ενότητα και ομόνοια μου, την θρησκευτική μου πίστη και τον τρόπο της ζωής μου».

Ο θεός να αναπαύσει τις ψυχές των 246 μαρτύρων και να μην αφήσει χάμω το αίμα τους.  

Οι συνωμότες προδοσίας σε περίπτωση που δεν πραγματοποιούσαν το βράδυ της 15ης Ιουλίου την άνανδρη απόπειρα που προγραμμάτιζαν για τα χαράματα της 16ης Ιουλίου, επειδή ανακαλύφθηκαν τα σχέδια τους, ο τουρκικός λαός θα έμενε αντιμέτωπος με μια μεγάλη καταστροφή.

Το παιχνίδι τους βγήκε στο φως όταν ο λαός ενημερώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την τηλεόραση. 

Χιλιάδες πολιτών σε κάθε γωνία της χώρας ξεχύθηκαν στους δρόμους και πλατείες έπειτα από την έκκληση του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού και απέτρεψαν το πραξικόπημα

Τα πρώτα σημάδια της απόπειρας πραξικοπήματος άρχισαν να εμφανίζονται με την κινητικότητα στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων στην Άνκαρα, το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

Ακούστηκαν πυροβολισμοί στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, και ανοίχτηκε πυρ από ελικόπτερο πάνω στους ανθρώπους που ήταν έξω.

Τα αεριωθούμενα πέταξαν από χαμηλά επί ώρες πάνω στην Άνκαρα.

Πυροβόλησαν κρίσιμα σημεία από ελικόπτερα και αεροσκάφη ενώ βομβάρδισαν ορισμένα μέρη και οδήγησαν τα άρματα μάχης πάνω σε ανθρώπους.

Δέχθηκαν βομβαρδισμούς επί ώρες τα κτίρια της ΜΕΤ, το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, το κτίριο της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η Διεύθυνση Ασφαλείας της Άνκαρα και το Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Μια ομάδα προδοτών πήραν όμηρο τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Χουλούσι Ακάρ. 

Ο στρατηγός Ακάρς που απόρριψε να υπογράψει το διάγγελμα δήθεν στρατιωτικής διοίκησης, ακινητοποιήθηκε με ζώνη που έδεσαν στο λαιμό του και δημοσίευσαν το κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Στο ανακοινωθέν αναφέρονταν ότι ο στρατός ανέλαβε την διοίκηση της χώρας.

Τις ίδιες ώρες η γέφυρα του Βοσπόρου και του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ έκλεισαν στην κυκλοφορία από μια ομάδα στρατιωτών. Έκλεισε και το Αεροδρόμιο Ατατούρκ. 

Μετά από μερικά λεπτά μια ομάδα στρατιωτών κατέλαβαν την TRT. 

Οι πραξικοπηματίες απείλησαν το προσωπικό που ήταν στη βάρδια.

Με απειλή όπλου αναγνώστηκε το παράνομο διάγγελμα.

Όμως χιλιάδες πολίτες σε όλη την Τουρκία ξεχύθηκαν στους δρόμους με τουρκικές σημαίες στα χέρια τους και διατύπωσαν την αντίθεση τους στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι πραγματικοί στρατιωτικοί διοικητές άρχισαν να καλούν να επιστρέψουν στα στρατόπεδα τους, αυτούς που είχαν επιχειρήσει πραξικόπημα

Με τη στήριξη και των πολιτών, συνελήφθησαν μερικοί από τους πραξικοπηματίες στην TRT και μερικοί άλλοι τράπηκαν σε φυγή. Και ξεκίνησε η κανονική μετάδοση. 

Η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών μετά από λίγο ανακοίνωσε ότι αποκρούστηκε η απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Χουλούσι Ακάρ, του οποίου αγνοούνταν η τύχη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, διασώθηκε με επιχείρηση που διοργανώθηκε.

Εν τω μεταξύ βγήκε στο φως η εντολή στρατιωτικής διοίκησης που είχαν στείλει οι πραξικοπηματίες σε μονάδες φίλα προσκείμενους, από το σύστημα αποστολής μηνυμάτων  του Γενικού Επιτελείου που είχαν κατελάβει.

Η εντολή εστάλη στις 15 Ιουλίου και 15:22 τοπική ώρα και αποτελούνταν από 20 κεφάλαια και 3 σελίδες. 

Σύμφωνα με αυτή στις 03:00 θα ανέλαβαν την διοίκηση της χώρας και από τις 06:00 θα ξεκινούσε η απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Το έγγραφο δήθεν στρατιωτικής διοίκησης που απεστάλη από το σύστημα μηνυμάτων του ΓΕΕΔ, φέρει τις υπογραφές του ηγέτη της Χούντας Ειρήνη στη Χώρα υποστράτηγου Μεχμέτ Παρτικότς και του επιτελικού Ταγματάρχη Τζεμίλ Τουρχάν.   

Στα συνημμένα του ανακοινωθέν υπάρχουν οι λίστες του προσωπικού που θα αναλάβουν καθήκον στα δικαστήρια στρατιωτικής διοίκησης και άλλες αποφάσεις δήθεν διορισμών.

Γιατί όμως η άνανδρη αυτή απόπειρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 15ης Ιουλίου. 

Το άνανδρο σχέδιο χάλασε όταν ένας φιλόπατρις στρατιώτης τηλεφωνώντας την αστυνομία είπε «Ο στρατός θα βγει εκτός του στρατοπέδου τα χαράματα. Θα κάνουν σφαγή για πραξικόπημα». 

Όταν ανακαλύφθηκε το σχέδιο τους οι οπαδοί της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO πανικοβλήθηκαν και αποφάσισαν να υλοποιήσουν πιο νωρίς το σχέδιο κατάληψης.  

Οι προδότες που βγήκαν 8 ώρες νωρίτερα από το προβλεπόμενο από το στρατόπεδο, απέτυχαν με τα μέτρα της Αστυνομίας, της 1ης Στρατιάς και την αλύγιστη στάση του προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ο πραξικοπηματίας υποστράτηγος Σεμίχ Τερζί που προσπάθησε να κατελάβει το Αρχηγείο των Ειδικών Δυνάμεων σκοτώθηκε από τον υπασπιστή .  

Ο υπασπιστής έπεσε μάρτυρας στη συνέχεια με πυρά  αυτών που συνόδευαν τον προδότη υποστράτηγο. 

Μερικοί από τους στρατιώτες που συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να κατελάβουν το Αρχηγείο των Ειδικών Δυνάμεων, ομολόγησαν ότι εξοπλίσθηκαν στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς. 

Οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν έλεγαν τα εξής στις καταθέσεις τους: 

«Το βράδυ της 15ης Ιουλίου οι στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο Στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς. Εδώ μοιράστηκαν παραλλαγές, όπλα και υλικά». 

Η απόπειρα πραξικοπήματος που ξεκίνησε από μια ομάδα αξιωματικών μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO, κατεστάλη μέσα σε 22 ώρες με τη στήριξη και του λαού. 

Απομένουν τώρα δύο πράγματα. 

Το πρώτο είναι ότι ο λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει την υποθήκευση της βουλησης του. 

Και δεύτερον ότι δεν μπορεί να ονομάζονται «Τούρκοι στρατιώτες» αυτοί που βομβαρδίζουν τους πολίτες και τη βουλή αυτών.


ΠΗΓΗ

Millet gazetesi logo
© 2022 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA O.E.
BİLAL BUDUR & CENGİZ ÖMER KOLLEKTİF ŞİRKETİ
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ & ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ Ο.Ε.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr