Παρατηρήτρια η Ελλάδα σε διεθνή άσκηση στην Τουρκία

Ξεκίνησε στην Κόνια η Διεθνής Άσκηση ΙΣΙΚ 2016 (Φώς). Στην άσκηση συμμετέχουν  συνολικά 19 χώρες, άλλες ενεργά και άλλες σαν παρατηρήτριες. Η άσκηση υπό την φιλ

Παρατηρήτρια η Ελλάδα σε διεθνή άσκηση στην Τουρκία

Ξεκίνησε στην Κόνια η Διεθνής Άσκηση ΙΣΙΚ 2016 (Φώς). Στην άσκηση συμμετέχουν  συνολικά 19 χώρες, άλλες ενεργά και άλλες σαν παρατηρήτριες.

Η άσκηση υπό την φιλοξενία της Τουρκίας διεξάγεται στην 3η Κύρια Βάση Αεριωθούμενων στην Κόνια. Συμμετέχουν εκτός από τις Ναυτικές και Αεροπορικές Δυνάμεις της Τουρκίας, στρατιωτικοί παράγοντες του Αζερμπαϊτζάν, της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου, Ρουμανίας, Σαουδικής Αραβίας και Ουγγαρίας.

Στην άσκηση παίρνουν μέρος ως παρατηρήτριες χώρες το Βέλγιο, το Κατάρ, η Κένυα, το Κόσοβο, ο Λίβανος, η Μακεδονία, η Μαλαισία, η Πολωνία, το Σουδάν, η Χιλή, η Ελλάδα, το Μπαγκλαντές και η Σιγκαπούρη.

Σκοπός της άσκησης είναι η δοκιμή και η βελτίωση της διαδικασίας διοίκησης και ελέγχου στο πλαίσιο της Επιχείρησης Διάσωσης Προσωπικού και η βελτίωση του επιπέδου των χειριστών  του αεροσκάφους διοίκησης και ελέγχου και των ελικοπτέρων.

 Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου.


Πηγη

Millet gazetesi logo
© 2023 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr