Πυροβολισμοί με νεκρούς στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας

Σήμερα το πρωί σε μη κατοικημένη περιοχή έξω από τo χωριό Χόργκος έχασαν την ζωή τους τρεις μετανάστες...

Πυροβολισμοί με νεκρούς στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας

Σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ διακινητών παράνομων μεταναστών κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία σκοτώθηκαν τρία άτομα, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS). 

Η αστυνομία επιβεβαίωσε στην RTS ότι «σε ένοπλη σύγκρουση μεταναστών που συνέβη νωρίς σήμερα το πρωί σε μη κατοικημένη περιοχή έξω από τo χωριό Χόργκος έχασαν την ζωή τους τρεις μετανάστες και ένας τραυματίστηκε». Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Κάτοικοι του Χόργκος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν τα ξημερώματα και διήρκησαν αρκετή ώρα.

Η περιοχή του Χόργκος αποτελεί «πέρασμα» για πολλές ομάδες διακινητών μεταναστών που δραστηριοποιούνται στην Σερβία. Συχνά τα τελευταία δύο χρόνια σημειώνονται ένοπλες συγκρούσεις. Σύμφωνα με το βαλκανικό ερευνητικό δίκτυο BIRN, στην Σερβία δρουν συμμορίες διακινητών από το Μαρόκο, το Αφγανιστάν και την Συρία, οι οποίες έναντι χρηματικής αμοιβής εξασφαλίζουν σε μετανάστες την μετάβαση τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το BIRN εκτιμάει ότι η αποκαλούμενη βαλκανική οδός των μεταναστών αποφέρει κέρδη στους διακινητές πενήντα εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Οι διακινητές είναι εξοπλισμένοι με πυροβόλα όπλα τα οποία προμηθεύονται από εγκληματικές ομάδες στο Κόσοβο και την νότια Σερβία, αναφέρει η έρευνα του BIRN.

ΠΗΓΗ

Millet gazetesi logo
© 2023 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr