Τα McDonald's δώρισαν γεύματα στον Ισραηλινό στρατό και το πλήρωσαν ακριβά

Ο διευθύνων σύμβουλος των McDonald’s αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει υποστεί “σημαντικές επιχειρηματικές επιπτώσεις”.

Τα McDonald's δώρισαν γεύματα στον Ισραηλινό στρατό και το πλήρωσαν ακριβά

Οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στα McDonald’s φαίνεται πως “έπιασαν τόπο”, με τον “γίγαντα” των fast-food να αποκαλύπτει σημαντική ζημιά οικονομικά.

Όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση του παραρτήματος στο Ισραήλ να δωρίσει χιλιάδες γεύματα στον στρατό της χώρας, λίγες ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή και τις επιθέσεις που εξαπέλυαν κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Η είδηση της απόφασης αυτής προκάλεσε κύμα αντιδράσεων κατά των McDonald’s, όπου πλήθος κόσμου καλούσε σε μποϊκοτάζ κατά της εταιρείας, αφού ο Ισραηλινός στρατός εξαπέλυε φονικές επιθέσεις, με χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους.

Ο διευθύνων σύμβουλος των McDonald’s δήλωσε ότι επηρεάστηκαν οι αγορές τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και εκτός της περιοχής, ενώ αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει υποστεί “σημαντικές επιχειρηματικές επιπτώσεις”.

Τα παραρτήματα της McDonald’s στη Σαουδική Αραβία, το Ομάν, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και την Τουρκία εξέδωσαν επίσης ανακοινώσεις με τις οποίες αποστασιοποιήθηκαν από την κίνηση αυτή, ενώ πολλά από αυτά δεσμεύτηκαν να παράσχουν βοήθεια στη Γάζα.

ΠΗΓΗ

 

Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr