Θετική εξέλιξη στην ανέγερση Τεμένους στην Αθήνα

Mε αργά αλλά σταθερά βήματα προχωρούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες κατασκευής του ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό του Δήμου Αθηναίων.Προχωρούν με αργά αλλά στ

Θετική εξέλιξη στην ανέγερση Τεμένους στην Αθήνα

Mε αργά αλλά σταθερά βήματα προχωρούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες κατασκευής του ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό του Δήμου Αθηναίων.

Προχωρούν με αργά αλλά σταθερά βήματα οι προπαρασκευαστικές εργασίες κατασκευής του ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό του Δήμου Αθηναίων μετά την απόρριψη του αιτήματος που κατέθεσαν με την υπογραφή των 111 κατοίκων του Ελαιώνα επικαλούμενοι την ιδιότητα των Χριστιανών των Ορθοδόξων Ελλήνων Πολιτών που ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου της ανέγερσης του Τεμένους.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι για την ανέγερση ναών και λατρευτικών χώρων δεν απαιτείται να τηρείται η διαδικασία  εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, αλλά και η ανέγερσης τους δεν συνιστά επιδείνωση του περιβάλλοντος της περιοχής η ρύθμιση μη  συμβατή με τον πολεοδομικό σχεδιασμό, όπως υποστήριζαν οι 111.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το Ισλαμικό Τέμενος  έκτασης 850 τ.μ. και χωρητικότητας 350 ατόμων έχει προγραμματιστεί να κατασκευασθεί  σε έκταση 17 στρεμμάτων στο παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού  και η κατασκευή του αποσκοπεί τελείως στην κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στην Αθήνα.

Οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα σε μία Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα προσπαθούν να εκπληρώσουν να θρησκευτικά τους καθήκοντα σε  χώρους όπως  γκαράζ  και   υπόγεια.

Millet gazetesi logo
© 2023 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr