Το Συμβούλιο της Ευρώπης παρακολουθεί στενά την αδυναμία της Ελλάδας να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ

Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού: H χώρα μας επιμένει να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ κατά των σωματείων μας για περισσότερα από 15 χρόνια.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης παρακολουθεί στενά την αδυναμία της Ελλάδας να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ

Το Συμβούλιο της Ευρώπης εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την αδυναμία της Ελλάδας να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ κατά των συλλόγων της Τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης

Πρόεδρος ABTTF: «Ζητάμε από την Επιτροπή Υπουργών να εξετάσει το ενδεχόμενο κίνησης διαδικασίας επί παραβάσει κατά της χώρας μας για μη τήρηση των συμβατικών της υποχρεώσεων, στη περίπτωση που η χώρα μας δεν λάβει συγκεκριμένα μέτρα για το θέμα μέχρι τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου».

Ο Christophe Poirel, Διευθυντής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, και το Τμήμα Εκτέλεσης Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) επισκέφθηκαν την Αθήνα στις 8-9 Νοεμβρίου 2023 για να συζητήσουν τη μη εκτέλεση αποφάσεων του ΕΔΔΑ κατά της Ελλάδας.

Η αντιπροσωπεία είχε συνομιλίες με τις Ελληνικές αρχές σχετικά με τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ σε μια σειρά από υποθέσεις που εξετάζονται στενά από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της «ομάδας υποθέσεων Μπεκίρ Ουστά και λοιποί» που αφορούν την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τούρκων Γυναικών Νομού Ροδόπης και τον Σύλλογο Νεολαίας Μειονότητας Νομού Έβρου.

Επί του θέματος ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού δήλωσε: «Η πρόσφατη επίσκεψη της αντιπροσωπείας, στην οποία συμμετείχε το Τμήμα Εκτέλεσης Αποφάσεων του ΕΔΔΑ, στη χώρα μας δείχνει ότι η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ που αφορούν τις ενώσεις μας. Το γεγονός ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών στο Στρασβούργο στις 5-7 Δεκεμβρίου 2023, όπου θα εξεταστεί επίσης η ομάδα υποθέσεων Μπεκίρ Ουστά και λοιποί, αποδεικνύει πόσο μεγάλη σημασία αποδίδει το Συμβούλιο της Ευρώπης στο θέμα. Παρ' όλες τις αποφάσεις και τις προειδοποιήσεις της Επιτροπής Υπουργών και αγνοώντας την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της οποίας είναι συμβαλλόμενο μέρος, η χώρα μας επιμένει να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ κατά των σωματείων μας για περισσότερα από 15 χρόνια. Ως ABTTF, θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες μας ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης για την επείγουσα εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ που αφορούν τις ενώσεις μας με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Ζητάμε από την Επιτροπή Υπουργών να εξετάσει το ενδεχόμενο κίνησης διαδικασίας επί παραβάσει κατά της χώρας μας για μη τήρηση των συμβατικών της υποχρεώσεων, στη περίπτωση που η χώρα μας δεν λάβει συγκεκριμένα μέτρα για το θέμα μέχρι τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.»

 

 

Benzer Haberler
Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr