Χρηματικό βοήθημα 3.400 ευρώ

Χρηματικό βοήθημα 3.400 ευρώ θα λάβει κάθε φοιτητής ΑΕΝ  Το «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕ.)

Χρηματικό βοήθημα 3.400 ευρώ

Το «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕ.),για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23» εγκρίθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Το πρόγραμμα αφορά στη χορήγηση ποσού οικονομικής ενίσχυσης σε σπουδαστές και σπουδάστριες των ΑΕΝ, με στόχο την υποστήριξή τους ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους στις Ακαδημίες Ασπροπύργου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Καλύμνου, Κρήτης, Κύμης, Οινουσσών, Σύρου, Χίου, Ύδρας και Μακεδονίας.

Ειδικότερα, το ύψος του ποσού οικονομικής ενίσχυσης των σπουδαστών των Α.Ε.Ν. ορίζεται στα 3.400€ ανά σπουδαστή ή σπουδάστρια, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.  Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης χορηγείται για τόσα έτη όσα και τα έτη σπουδών της Ακαδημίας, μη εξαιρουμένων των εξαμήνων πρακτικής άσκησης επί πλοίου, είναι ποσό αφορολόγητο και ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα. Οι σπουδαστές που αιτούνται χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης, υποβάλλουν αίτηση με τα απαιτούμενα παραστατικά-δικαιολογητικά στην ΑΕΝ φοίτησής τους.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Millet gazetesi logo
© 2023 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr