ΥΠΕΞ: Eμπρηστικές οι δηλώσεις για τη Θράκη

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις απόψεις περί τουρκικής συνείδησης των κατοίκων της Δυτικής Θράκης σε απάντηση που έδωσε χτες ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτε

ΥΠΕΞ: Eμπρηστικές οι δηλώσεις για τη Θράκη

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις απόψεις περί τουρκικής συνείδησης των κατοίκων της Δυτικής Θράκης σε απάντηση που έδωσε χτες ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου.

Απάντηση στις απόψεις που διατυπώθηκαν για την κατάσταση στη Θράκη σε συνέδριο που οργανώθηκε στη Σαμψούντα και μίλησε ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης έδωσε με χτεσινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τις χαρακτήρισε ως «εμπρηστικές πρωτοβουλίες και δηλώσεις που αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν κλίμα αναστάτωσης και αβεβαιότητας, προφανώς δεν βοηθούν κανέναν, ούτε βεβαίως το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται».

Υπενθυμίζεται πως, την είδηση για το εν λόγω συνέδριο της Σαμψούντας κάλυψαν, με εκτενή δημοσιεύματα, οι τουρκικές εφημερίδες Χουριέτ και Μιλιέτ. Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, το συνέδριο ήταν γεμάτο από προκλητικές τοποθετήσεις για την «τουρκική συνείδηση» των κατοίκων της Δυτικής Θράκης.

Επίσης, οι τουρκικές εφημερίδες έκαναν ειδική αναφορά και στις δηλώσεις του ψευτομουφτή Αχμέτ Μέτε ο οποίος επέκρινε τις πολιτικές ενσωμάτωσης της Ελλάδας, λέγοντας ότι είναι πολιτικές «διαίρει και βασίλευε» και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι μουσουλμάνοι της Θράκης υποφέρουν εδώ και εκατό χρόνια».

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ευστράτιος Ευθυμίου δήλωσε τα εξής: 

«Η Ελλάδα ακολουθεί πολιτική ισοπολιτείας και ισονομίας για όλους τους Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, εξασφαλίζοντάς τους ευημερία, αξιοπρέπεια και σεβασμό όλων των δικαιωμάτων τους. 

Απόδειξη τούτου είναι ότι η μουσουλμανική μειονότητα που διαβιεί στην Θράκη, απολαμβάνει πλήρως όλα τα δικαιώματά της και αναπτύσσεται απρόσκοπτα.

Η Ελληνική κυβέρνηση με σεβασμό στις επιμέρους  ιδιαιτερότητες των μουσουλμάνων πολιτών της προβαίνει σε στοχευμένες δράσεις, ώστε να είναι όλοι σε θέση να επωφελούνται των ευκαιριών που προσφέρει η Ελληνική Δημοκρατία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εμπρηστικές πρωτοβουλίες και δηλώσεις που αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν κλίμα αναστάτωσης και αβεβαιότητας προφανώς δεν βοηθούν κανέναν, ούτε βεβαίως το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται».

Millet gazetesi logo
© 2021 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA O.E.
BİLAL BUDUR & CENGİZ ÖMER KOLLEKTİF ŞİRKETİ
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ & ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ Ο.Ε.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr