Ο Στυλιανίδης συνεχίζει να στοχοποιεί την Tουρκική Mειονότητα της Δυτικής Θράκης

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης συνέχισε να στοχοποιεί την Tουρκική κοινότητα Δυτικής Θράκης.

Ο Στυλιανίδης συνεχίζει να στοχοποιεί την Tουρκική Mειονότητα της Δυτικής Θράκης

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης συνέχισε να στοχοποιεί την Tουρκική κοινότητα Δυτικής Θράκης και τους εκπροσώπους της σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Οκτωβρίου 2021 του περιοδικού «Πατρινόραμα».

Ο Στυλιανίδης υποστήριξε ότι η Τουρκία ακολουθεί συστηματικά το υπόγειό της σχέδιο χειραγώγησης της μουσουλμανικής μειονότητας στη (Δυτική) Θράκη σε όλους τους τομείς, με έμφαση στην καθοδήγηση της θεσμικής και πολιτικής εκπροσώπησης των Μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών. Eπίσης Ο Στυλιανίδης υποστήριξε ότι η Τουρκία επιθυμεί συστηματικά να μετατρέψει τη θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα στη (Δυτική) Θράκη σε "εθνική τουρκική μειονότητα", στοχεύοντας έτσι την εργαλειοποίηση της μειονότητας και τη " συνδιοίκηση " στην περιοχή.

Όσον αφορά το θέμα ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού δήλωσε: «Ο Βουλευτής της περιοχής μας ο Στυλιανίδης επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του που είχε αναφέρει στο παρελθόν για άλλη μια φορά στη συνέντευξη που έχει δώσει στο περιοδικό «Πατρινόραμα». Αυτή τη φορά φτάνει μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι η μητέρα πατρίδα μας  επιδιώκει «συνδιοίκηση» στη Δυτική Θράκη. Ο βουλευτής Στυλιανίδης συνεχίζει τις προσπάθειές του για διαστρέβλωση των γεγονότων στην κοινή γνώμη μόνο και μόνο για τη δική του πολιτική καριέρα, υποστηρίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι η μητέρα πατρίδα μας εργαλειοποιεί την Τουρκική κοινότητα Δυτικής Θράκης. Ακόμη και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης φαίνεται ότι ενοχλείται από τις δηλώσεις του. Τέτοιου τύπου προκλητικές δηλώσεις του Στυλιανίδη βλάπτουν σοβαρά την ειρηνική και ευπρεπής ατμόσφαιρα της περιοχής μας, όπου διαφορετικοί πολιτισμοί συνυπάρχουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια.»

Benzer Haberler
Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr