Μετά την εκπομπή στην ΕΡΤ1, η τουρκική κοινότητα στοχοποιήθηκε και πάλι!

Μετά την εκπομπή ‘’ Η μουσουλμανική μειονότητα μεταξύ Ανατολής και Δύσης’’ στην ΕΡΤ1, η τουρκική κοινότητα στοχοποιήθηκε και πάλι!

Μετά την εκπομπή στην ΕΡΤ1, η τουρκική κοινότητα στοχοποιήθηκε και πάλι!

Πρόεδρος ABTTF: «Με βάση τον ισχυρισμό του κράτους, εάν η μειονότητα σύμφωνα με τη Λοζάνη είναι μουσουλμανική μειονότητα και αποτελείται από Τούρκους, Πομάκους και Ρομά, γιατί στοχοποιούνται μόνο οι Τούρκοι, όταν αναφέρουν ότι είναι Τούρκοι;»

Στην ερευνητική εκπομπή ‘’Ειδικές αποστολές’’ που περιλάμβανε την έρευνα με τίτλο ‘’Η μουσουλμανική μειονότητα μεταξύ Ανατολής και Δύσης’’, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, στο ελληνικό κρατικό κανάλι ΕΡΤ1, συζητήθηκε η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης. Στις συνεντεύξεις που έγιναν σε Ροδόπη και Ξάνθη, μίλησε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΣΕΜΔΘ), Χουσεΐν Μπαλτατζή, καθώς και η Πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και  Φιλίας (ΚΙΕΦ), Τσιγδέμ Ασάφογλου.

Μετά το πρόγραμμα που μεταδόθηκε στην ΕΡΤ1, εκπρόσωποι της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης στοχοποιήθηκαν και πάλι στον τοπικό, περιφερειακό και εθνικό τύπο. Σχετικά με τις ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν στον ελληνικό τύπο, ο Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), δήλωσε: «Αν και είναι θετικό ότι η κρατική τηλεόραση EΡT1 περιέλαβε τους εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης για τη μειονότητα, αν παρατηρήσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα, δεν είναι δύσκολο να διακρίνουμε την κρατική προπαγάνδα. Εάν δούμε τις ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν στον ελληνικό τύπο μετά το πρόγραμμα, βλέπουμε ότι επιτέθηκαν σε ανθρώπους που εκπροσωπούν την τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε θα είναι και η τελευταία! Με βάση την αναφορά της χώρας μας στην Συνθήκη Ειρήνης της Λοζάνης, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: «Με βάση τον ισχυρισμό του κράτους, εάν η μειονότητα σύμφωνα με τη Λοζάνη είναι μουσουλμανική μειονότητα και αποτελείται από Τούρκους, Πομάκους και Ρομά, γιατί στοχοποιούνται μόνο οι Τούρκοι, όταν αναφέρουν ότι είναι Τούρκοι;» Αυτό είναι μεγάλη αδικία! Υπάρχουν ενώσεις στην περιοχή με τις λέξεις ‘’Πομάκικος’’ και ‘’Ρομά’’ στις ονομασίες τους, που είναι επίσημα αναγνωρισμένες. Ωστόσο, η παλαιότερη ένωση στην περιοχή, η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, έκλεισε λόγω της λέξης Τουρκική στην ονομασία της και οι νεοσύστατες ενώσεις μας δεν αναγνωρίστηκαν. Γιατί; Αυτό πρέπει να αναρωτηθούν πρώτα οι διαχειριστές της χώρας μας! Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που στοχοποιούν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, να σταματήσουν να τροφοδοτούν την κρατική προπαγάνδα και να σταματήσουν να σταυρώνουν τους εκπροσώπους μας που δηλώνουν ότι η εθνική τους ταυτότητα είναι «Τουρκική», όπως δηλώνουν και οι υπόλοιποι!»

Benzer Haberler
Millet gazetesi logo
© 2021 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA O.E.
BİLAL BUDUR & CENGİZ ÖMER KOLLEKTİF ŞİRKETİ
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ & ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ Ο.Ε.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr