Πρόεδρος ABTTF: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν αναγνωρίζει εθνικές μειονότητες

Πρόεδρος ABTTF: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν αναγνωρίζει εθνικές μειονότητες

Στην είδηση ​​της 26ης Νοεμβρίου 2023 που δημοσιεύτηκε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Himara.gr, αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα, ως μητέρα πατρίδα της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, θα πρέπει να λάβει υπόψη της τα προβλήματα που σχετίζονται με την Ελληνική μειονότητα προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάπτυξη και η πρόοδος των συνθηκών πραγματικής ελευθερίας τόσο σε μειονοτικές περιοχές όσο και σε μέρη όπου ζει πυκνά ο Ελληνικός πληθυσμός, όπως η Χιμάρα, αναφέρεται επίσης ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να το χειρίζεται με προσοχή.

Στο άρθρο με τίτλο «Από πότε η παραβίαση ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων είναι μόνο διμερές θέμα;» υποστηρίζεται ότι ο Φρέντη Μπελέρη, ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χιμάρας, που ανήκει στην Ελληνική μειονότητα που ζει στην Αλβανία, συνελήφθη άδικα και παράνομα και στο πλαίσιο αυτό σχολιάζεται ότι είναι θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέθεσε ένσταση στα αρμόδια όργανα σχετικά με την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Όσον αφορά το θέμα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης(ABTTF) Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού δήλωσε: «Τα θέματα που αφορούν την Ελληνική μειονότητα, η οποία είναι η μεγαλύτερη από τις 9 εθνικές μειονότητες στην Αλβανία, η οποία θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ, παρακολουθούνται με ευαισθησία στον Ελληνικό Τύπο. Η Ελληνική μειονότητα διαθέτει νηπιαγωγεία, σχολεία πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λύκεια όπου η εκπαίδευση παρέχεται στην Ελληνική γλώσσα. Από την άλλη πλευρά, η χώρα μας, η Ελλάδα, η οποία έγινε μέλος της ΕΕ το 1981 και ισχυρίζεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, αρνείται την ύπαρξη της Τουρκικής κοινότητας στη Δυτική Θράκη που ζει σε αυτά τα εδάφη εδώ και αιώνες. Η χώρα μας, η οποία παρακολουθεί στενά και προσεκτικά την προστασία και την ανάπτυξη των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, παραβιάζει εδώ και χρόνια τα δικαιώματα της κοινότητάς μας, με δική της ευθύνη, και αδιαφορεί για τις αξίες της ΕΕ της οποίας είναι μέλος. Η χώρα μας είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν αναγνωρίζει εθνικές μειονότητες! Είναι αυτός ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών της ΕΕ; Αυτό σημαίνει να είσαι το λίκνο της δημοκρατίας;»

 

Benzer Haberler
Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr