Σήμερα εκδικάζεται ξανά στην Ξάνθη η υπόθεση του θανάτου της Αϊσέ Καντρί από αστυνομικό
Η υπόθεση του θανάτου της Αϊσέ Καντρί, που παρασύρθηκε από το όχημα αστυνομικού, εκδικάζεται σήμερα στην Ξάνθη, με την οικογένεια να ζητά δικαίωση.

Σήμερα, Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2025, εκδικάζεται εκ νέου στην Ξάνθη η υπόθεση για τον θάνατο της Αϊσέ, η οποία έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο αστυνομικού. Η οικογένεια επαναλαμβάνει το αίτημά της για δικαιοσύνη.
Η πολύκροτη υπόθεση του θανάτου της Αϊσέ Καντρί θα εξεταστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, έπειτα από τη διακοπή της 23ης Σεπτεμβρίου 2025, με τον κατηγορούμενο αστυνομικό να λογοδοτεί για την ευθύνη του.
Το τραγικό περιστατικό είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο εν υπηρεσία αστυνομικός παρέσυρε με το όχημά του την Αϊσέ, προκαλώντας τον θάνατό της. Ωστόσο, μετά το δυστύχημα φέρεται να επιχείρησε να παραπλανήσει τις Αρχές, ισχυριζόμενος ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας και ότι η νεαρή γυναίκα παρασύρθηκε από άγνωστο όχημα.
Η οικογένεια της Αϊσέ υποστηρίζει ότι η κόρη τους «κόπηκε άδικα από τη ζωή» και παραμένει ανυποχώρητη στην απαίτηση για δικαίωση. Δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής και εκπροσωπείται από τους δικηγόρους Ξάνθης Μιχαήλ Πατεράκη και Ιωάννη Μπάρκα.
Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της δίκης εδώ και καιρό. Όπως έχει αναδείξει και η εφημερίδα Millet, το περιστατικό είχε επαναφέρει έντονα στο προσκήνιο το ζήτημα της αστυνομικής βίας και της λογοδοσίας.
Η τοπική κοινωνία αναμένει η δίκη για την Αϊσέ να φέρει στο φως την αλήθεια και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.