Συνεχίζεται η αβεβαιότητα με τις εκλογές των συμβουλίων στα τουρκικά μειονοτικά σχολεία

Συνεχίζεται η αβεβαιότητα σχετικά με τις εκλογές των συμβουλίων στα τουρκικά μειονοτικά σχολεία της Δυτικής Θράκης.

Συνεχίζεται η αβεβαιότητα με τις εκλογές των συμβουλίων στα τουρκικά μειονοτικά σχολεία

Πρόεδρος ABTTF: «Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μας αυτονομίας, αιτούμαστε από τις ελληνικές αρχές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν οι εκλογές του διοικητικού συμβουλίου στα τουρκικά μειονοτικά σχολεία της Δυτικής Θράκης.»

Οι εκλογές που θα διεξαχθούν σε σχολεία που ανήκουν στην τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης αναβλήθηκαν για άλλη μια φορά, επικαλούμενοι την πανδημία του Kovid-19. Ανακοινώθηκε ότι οι εκλογές, οι οποίες αναβλήθηκαν για έκτη φορά, θα διεξαχθούν στις 30 Μαρτίου 2021.

Όπως θα θυμόσαστε, είχε ανακοινωθεί ότι οι εκλογές της επιτροπής του συμβουλίου στα τουρκικά μειονοτικά σχολεία στη Δυτική Θράκη θα διεξαχθούν στις 22 Δεκεμβρίου 2020, με την απόφαση που δημοσιεύθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στη δήλωση που δημοσίευσε Σύνδεσμος Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων Δυτικής Θράκης σχετικά με τις εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο, αναφέρεται ότι το πρόβλημα δεν επιλύθηκε παρά τις όλες προσπάθειες και οι γονείς των μαθητών κλήθηκαν να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εδώ και ύστερα.

Όσον αφορά το ζήτημα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, ανέφερε:

«Στα τουρκικά μειονοτικά σχολεία της Δυτικής Θράκης, τα οποία έχουν αυτόνομο καθεστώς σύμφωνα με διεθνείς και διμερείς συμφωνίες, πρέπει να εκλεγεί το διοικητικό συμβούλιο. Ωστόσο, ενώ οι εκλογές για την επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας Kovid-19, το γεγονός ότι αναβλήθηκε μόνο η φάση ψηφοφορίας αλλά η περίοδος υποψηφιότητας δεν παρατάθηκε, δείχνει ότι η χώρα μας η Ελλάδα δεν έχει καλές προθέσεις.

Επιπλέον, σε σύγκριση με άλλες περιοχές, ο αριθμός των κρουσμάτων Kovid-19 στην Κομοτηνή και την Ξάνθη είναι σχεδόν ανύπαρκτος και επίσης τα σχολεία είναι ανοιχτά. Παρόλο που ο αριθμός των κρουσμάτων είναι χαμηλός στην περιοχή μας, το γεγονός ότι ο Kovid-19 εμφανίζεται ως ο λόγος για την αναβολή των εκλογών του διοικητικού συμβουλίου, εγείρει υποψίες στην τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης. Αιτούμαστε από τις ελληνικές αρχές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν οι εκλογές του διοικητικού συμβουλίου των τουρκικών μειονοτικών σχολείων της Δυτικής Θράκης.» 

Benzer Haberler
Millet gazetesi logo
© 2021 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA O.E.
BİLAL BUDUR & CENGİZ ÖMER KOLLEKTİF ŞİRKETİ
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ & ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ Ο.Ε.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr