Το ABTTF πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Στρασβούργο

Ο Πρόεδρος του ABTTF μετέφερε τις τελευταίες εξελίξεις στη Δυτική Θράκη θέτοντας στην ημερήσια διάταξη το κλείσιμο του συλλόγου Φιλάθλων Φενερμπαχτσέ...

Το ABTTF πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Στρασβούργο

Ο Πρόεδρος του ABTTF μετέφερε τις τελευταίες εξελίξεις στη Δυτική Θράκη θέτοντας στην ημερήσια διάταξη το κλείσιμο του συλλόγου Φιλάθλων Φενερμπαχτσέ Δυτική Θράκη και την απεικόνιση της Τουρκικής κοινότητας ως απειλή για την εθνική ακεραιότητα της χώρας λόγω της επιτυχίας του κόμματος ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές. 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Στρασβούργο στις 25-26 Ιουνίου 2024 παράλληλα με τη θερινή σύνοδο ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).  

Η αντιπροσωπεία τoυ ABTTF, αποτελούμενη από τoν Πρόεδρο τoυ ABTTF Halit Habip Oğlu και την Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του ABTTF Melek Kırmacı Arık, εξέφρασε τα τρέχοντα προβλήματα της Τουρκικής κοινότητας στη Δυτική Θράκη  κατά τη διάρκεια των συναντήσεών της με τους βουλευτές-μέλη της PACE. 

Στο πλαίσιο των επαφών του στο Στρασβούργο, ο Habip Oğlu επικεντρώθηκε στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της μητέρας πατρίδας μας της Τουρκίας στην ΠΑΣΕ και ενημέρωσε την Τουρκική αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕ για τις σημαντικές εξελίξεις στη Δυτική Θράκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο ο Habip Oğlu είχε συνάντηση με τον βουλευτή του Κόμματος AK Yıldırım Tuğrul Türkeş, πρόεδρο της Τουρκικής αντιπροσωπείας στην PACE, τους βουλευτές του Κόμματος AK Mustafa Canbey και Meryem Göka, τους βουλευτές του CHP Namık Tan, Yunus Emre, Gökçe Gökçen και Aysu Bankoğlu, τους βουλευτές του MHP Konur Alp Koçak και Pelin Yılık καθώς και τον βουλευτή του Κόμματος İYİ Mehmet Akalın.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Habip Oğlu μετέφερε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ομάδα υποθέσεων Μπεκίρ Ουστλα και την παραβίαση της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι της Τουρκικής κοινότητας στη Δυτική Θράκη, η οποία εκκρεμεί εδώ και 16 χρόνια, παράλληλα υπενθύμισε την τελευταία απόφαση της Επιτροπής Υπουργών που ανακοινώθηκε στις 11-13 Ιουνίου και δήλωσε ότι η Ελλάδα ακολουθεί μια στρατηγική παράτασης της διαδικασίας με τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ. Ο Habip Oğlu δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου για το κλείσιμο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Φιλάθλων Φενερμπαχτσέ Δυτικής Θράκης αποτελεί άλλη μια παραβίαση της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και ότι παρόμοιες παραβιάσεις θα συνεχίσουν να συμβαίνουν εάν δεν εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ομάδας της υπόθεσης Bekir Usta.

Ο Habip Oğlu δήλωσε επίσης ότι οι πρόσφατες εκλογές του ΕΚ και οι ψήφοι που έλαβε το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), το μοναδικό πολιτικό κόμμα της Τουρκικής κοινότητας στη Δυτική Θράκη, αποτελούν απόδειξη ύπαρξης της Τουρκικής κοινότητας στη Δυτική Θράκη. Ο Habip Oğlu δήλωσε ότι η αντανάκλαση της εκλογικής επιτυχίας του ΚΙΕΦ στην πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα παρουσιάζει την Τουρκική κοινότητα ως απειλή για την εθνική ακεραιότητα. Ο Habip Oğlu υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αρνείται την ύπαρξη και την ταυτότητα της Τουρκικής κοινότητας στη Δυτική Θράκη και συνεχίζει να την περιθωριοποιεί μέσω της ρητορικής μίσους στην πολιτική και στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Benzer Haberler
Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr