«Παρά την ιστορική επιτυχία του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές, οι κυβερνώντες της χώρας μας συνεχίζουν να αρνούνται την ταυτότητα μας»

«Παρά την ιστορική επιτυχία του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές, οι κυβερνώντες της χώρας μας συνεχίζουν να αρνούνται την ταυτότητα μας»

Πρόεδρος ABTTF: «Το ΚΙΕΦ είναι το κόμμα της κοινότητάς μας και είναι οι Τούρκοι που το ψήφισαν και το έκαναν πρώτο κόμμα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Η πρόσφατη εκλογική επιτυχία του κόμματός μας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το γεγονός αυτό, παρά τις πολιτικές άρνησης της χώρας μας. Αν ο πρωθυπουργός μας, ο οποίος πρότεινε έναν Αλβανό πολίτη ως υποψήφιο από το κόμμα του επειδή είναι Έλληνας, νομίζει ότι μπορεί να ξεφύγει από την αλήθεια αγνοώντας την εκλογική επιτυχία του κόμματος του ΚΙΕΦ, κάνει μεγάλο λάθος.»

Ο Φρέντι Μπελέρη, μέλος της Ελληνικής μειονότητας που ζει στην Αλβανία, ο οποίος προτάθηκε από το Κόμμα Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) που διεξήχθησαν στις 9 Ιουνίου 2024 στην Ελλάδα και εξελέγη βουλευτής του ΕΚ, έστειλε μήνυμα από τη φυλακή όπου κρατείται.

Στο μήνυμά του, ο Μπελέρη, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος της Χιμάρα στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Αλβανία στις 14 Μαΐου 2023, αλλά καταδικάστηκε σε φυλάκιση με την κατηγορία της ενεργού διαφθοράς στις εκλογές, ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που τον ψήφισαν, αναφερόμενος στον αγώνα τους για το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αρχές και αξίες που πρέπει να μοιράζονται όλοι όσοι θέλουν να είναι μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Επί του θέματος ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού δήλωσε: «Το κυβερνών κόμμα της χώρας μας προτείνει ένα άτομο που καταδικάστηκε σε φυλάκιση για διαφθορά στις τοπικές εκλογές ως υποψήφιο στις εκλογές του ΕΚ, μόνο και μόνο επειδή ανήκει στην Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, και το άτομο αυτό εκλέγεται μάλιστα ως ευρωβουλευτής. Από την άλλη, η εκλογική επιτυχία του κόμματος ΚΙΕΦ, το οποίο ήρθε πρώτο με διαφορά στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης στις εκλογές του ΕΚ με τις ψήφους που έδωσαν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, οι οποίοι είναι πολίτες της ΕΕ, επικρίνεται από την πολιτική και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και οι ηγέτες του κυβερνώντος κόμματος, ιδίως ο πρωθυπουργός μας, προσπαθούν να βρουν μια κάλυψη για την εκλογική τους αποτυχία στη Δυτική Θράκη. Το ΚΙΕΦ είναι το κόμμα της κοινότητάς μας και είναι οι Τούρκοι που το ψήφισαν και το έκαναν πρώτο κόμμα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Η πρόσφατη εκλογική επιτυχία του κόμματός μας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το γεγονός αυτό, παρά τις πολιτικές άρνησης της χώρας μας. Αν ο πρωθυπουργός μας, ο οποίος πρότεινε έναν Αλβανό πολίτη ως υποψήφιο από το κόμμα του επειδή είναι Έλληνας, νομίζει ότι μπορεί να ξεφύγει από την αλήθεια αγνοώντας την εκλογική επιτυχία του κόμματος του ΚΙΕΦ, κάνει μεγάλο λάθος.»

Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr