Τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης συζητήθηκαν σε συνεδρία του ΟΗΕ

Τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης συζητήθηκαν σε συνεδρία των Ηνωμένων Εθνών.

Τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης συζητήθηκαν σε συνεδρία του ΟΗΕ

Η Μελέκ Κιρματζί Αρίκ στην ομιλία της αναφέρθηκε στα προβλήματα της θρησκευτικής αυτονομίας, της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και της πρόσβασης των γυναικών στη δικαιοσύνη.

Η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων της Δυτικής Θράκης (ABTTF), Μελέκ Κιρματζί Αρίκ, παρέστη στην 87η Σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.

Η Μελέκ Κιρματζί Αρίκ στην ομιλία της αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης όσον αφορά τη θρησκευτική αυτονομία, την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και την πρόσβαση των γυναικών στη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα αρνείται την τουρκική ταυτότητα της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης και ότι κλείνει σωματεία που περιείχαν τη λέξη «τουρκικός» στην ονομασία τους, η Μελέκ Κιρματζί Αρίκ είπε ότι απορρίπτονται και οι αιτήσεις για την εγγραφή νέων σωματείων.

Υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τρεις τουρκικές ενώσεις στη Δυτική Θράκη, συμπεριλαμβανομένου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τουρκικών Γυναικών Νομού Ροδόπης, εδώ και 16 χρόνια, η Μελέκ Κιρματζί Αρίκ ανέφερε ότι η αίτηση εγγραφής του Πολιτιστικού Συλλόγου Τούρκων Γυναικών Νομού Ξάνθης απορρίπτεται από τις ελληνικές αρχές από το 2017.

Η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ABTTF σημείωσε ότι αυτές οι απαγορεύσεις εμποδίζουν την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των Τούρκων γυναικών που ζουν στην περιοχή.

Benzer Haberler
Millet gazetesi logo
© 2024 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA Kollektif Şirketi
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr