Ο Χαρίτου, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία “εργαλειοποιεί” το ζήτημα της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Χαρίτου, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία “εργαλειοποιεί” το ζήτημα της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης

Ο Χαρίτου, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία “εργαλειοποιεί” το ζήτημα της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης

Πρόεδρος ABTTF: «Ακριβώς όπως η χώρα μας εκφράζει τα αιτήματα της ελληνικής Ορθόδοξης μειονότητας στην πατρίδα μας, έτσι και η πατρίδα μας, η οποία έχει υπογράψει τη Συνθήκη της Λωζάνης, θέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς. Δεν υπάρχει κάτι λάθος σε αυτό.»

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, σχετικά με την συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκου Δένδια με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, στις 15 Απριλίου 2021, ανέφερε ότι τα θέματα των πολιτών της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης είναι εσωτερικό ζήτημα της Ελλάδας.

Ο Χαρίτου, πρόσθεσε πως το τι πολιτικές θα ακολουθηθούν για την τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης μπορεί να αποφασίζει μόνο η Ελλάδα και ότι η χώρα δεν δέχεται κανενός είδους παρέμβαση ή υπαγόρευση από την Τουρκία. Μίλησε επίσης για  επιχειρούμενη “εργαλειοποίηση” της μειονότητας από την Τουρκία.

Όσον αφορά το ζήτημα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού, δήλωσε: «Ο Βουλευτής Χαρίτου λέει ότι η τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης είναι ένα εσωτερικό ζήτημα της χώρας μας. Τότε θα ήθελα να τον ρωτήσω: Εάν είμαστε εσωτερικό ζήτημα της χώρας μας, πώς εξηγεί ο Χαρίτου την παρουσία της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στη Δυτική Θράκη; Ακριβώς όπως η χώρα μας εκφράζει τα αιτήματα της ελληνικής Ορθόδοξης μειονότητας στην πατρίδα μας, έτσι και η πατρίδα μας, η οποία έχει υπογράψει τη Συνθήκη της Λωζάνης, θέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς. Δεν υπάρχει κάτι λάθος σε αυτό.»

Benzer Haberler
Millet gazetesi logo
© 2021 Millet
KÜNYE
MİLLET MEDİA O.E.
BİLAL BUDUR & CENGİZ ÖMER KOLLEKTİF ŞİRKETİ
Genel Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖMER
Yayın Koordinatörü: Bilal BUDUR
Adres: Miaouli 7-9, Xanthi 67100, GREECE
Tel: +30 25410 77968
E-posta: info@milletgazetesi.gr
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
MİLLET MEDİA O.E.
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ & ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ Ο.Ε.
Υπεύθυνος - Διευθυντής: ΟΜΕΡ ΖΕΝΓΚΙΣ
Συντονιστής: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΜΠΙΛΑΛ
Διεύθυνση: ΜΙΑΟΥΛΗ 7-9, ΞΑΝΘΗ 67100
Τηλ: +30 25410 77968
Ηλ. Διεύθυνση: info@milletgazetesi.gr